16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUltima zi de alegere a probelor diferenţiate

Ultima zi de alegere a probelor diferenţiate

Ieri a fost ultima zi în care liceenii din anii terminali mai puteau opta, printr-o cerere depusă la secretariatele liceelor, pentru disciplinele de studiu la care vor susţine probe diferenţiate, aşa-numitele opţionale, în cadrul examenului de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2008.

Elevii liceelor cu profil teoretic vor susţine trei probe diferenţiate: istoria sau geografia României şi a statelor membre UE, una din aria curriculară corespunzătoare specializării, iar ultima este o probă din disciplinele dinafara specializării, aceasta din urmă putând fi şi practică.

Elevii din liceele industriale au avut de ales doar două probe diferenţiate, una din materiile cuprinse în specializare, cealaltă, dinafara specializării.

În afara probelor opţionale, liceenii vor mai susţine la bacalaureat trei probe comune, indiferent de profilul unităţii de învăţământ, respectiv limba şi literatura română, o limbă modernă şi limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale. Cei care termină un liceu industrial trebuie să susţină şi proba de matematică.

Înscrierile pentru bacalaureatul 2008 se fac între 1 şi 9 mai. Probele se vor susţine în intervalul 23 iunie – 3 iulie, iar rezultatele se vor afişa pe 5 iulie. Eventualele contestaţii se depun tot pe 5 iulie, iar rezultatele finale, care iau în calcul şi contestaţiile, se afişează pe 9 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS