18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO viaţă răvăşită de leucemie

O viaţă răvăşită de leucemie

Leucemie, un diagnostic care a cântărit greu pe umerii craioveanului Mihai Paloş. Consolat de soţia sa şi încurajat de posibilitatea unui tratament în străinătate, tânărul de numai 27 de ani se străduieşte să rămână puternic până la capăt.

Cum ar fi fost viaţa lui fără fotbal? Timp de şapte ani, tânărul a făcut performanţă, jucând în Divizia C. Şi-a sacrificat viaţa personală şi cariera pentru fotbal şi s-a ales în schimb cu vânătăi şi julituri. A visat să joace la Universitatea Craiova şi ar fi reuşit dacă ar fi avut norocul să fie remarcat dintre sutele de tinere speranţe. N-a fost să fie, deşi a muncit pe brânci pentru asta.

Dragostea pentru sportul rege s-a păstrat însă nealterată. A rămas un pasionat suporter al Universităţii Craiova, la fel cum bunicul său fusese fan înflăcărat al echipei Steaua Bucureşti. A continuat chiar să joace fotbal cu prietenii şi colegii, organizând competiţii zonale sau de cartier, dar şi această mică plăcere i-a fost refuzată până la urmă.

Totul s-a schimbat

A trecut aproape un an de când nu a mai pus piciorul pe minge. Îi este greu să recunoască, dar îi lipsesc serile petrecute cu băieţii, la fotbal. Prea multe s-au schimbat pentru el într-un timp atât de scurt. Plimbările la munte, cu soţia sa, ieşirile seara în oraş, turele – altădată interminabile – de la serviciu îi par atât de îndepărtate.

Acum îşi petrece cea mai mare parte din timp în pat. Se uită la televizor, vede filme pe DVD, intră pe internet, iar seara, când e vreme frumoasă, se plimbă prin faţa blocului. „Acum, chiar dacă aş vrea să-mi trăiesc viaţa, nu mai ştiu cum să fac şi nu mai pot. Palpitant, dar în alt sens, este atunci când ies din apartament să merg la dentist sau când sunt vizitat de puţinii prieteni care mi-au rămas“, a spus Mihai.

Doar dragostea pentru Cristina a rămas aceeaşi

Un singur lucru îl enervează, că nu poate să-şi petreacă mai mult timp cu soţia sa, Cristina: „Este toată ziua plecată. Până la ora 16.00 stă la serviciu; nu are de ales, ea trebuie să întreţină familia. După aceea, are ore de conducere şi ajunge acasă prea târziu ca să mai putem ieşi împreună la o plimbare“.

Cristina este copilăroasă, plină de viaţă şi reuşeşte de cele mai multe ori să-l scoată din starea de disperare: „Este spontană, plină de energie şi îmi ridică moralul cu veselia ei. Nu ştiu ce m-aş face fără ea. Cred că nu aş mai avea pentru ce să trăiesc“. Ea are grijă să-l facă să se simtă mereu în centrul atenţiei. Îi face mici cadouri, cum ar fi broscoiul de pluş din dormitor, şi are grijă de el.

De Ziua Îndrăgostiţilor a venit rândul lui să-i dăruiască soţiei o inimă mare de pluş, pe care scrie „Te iubesc!“ Sunt gesturi mărunte, dar care îi apropie şi mai mult.

Conturile rămân deschise

Mihai are 27 de ani şi suferă de leucemie limfoblastică acută. Tânărul are nevoie urgentă de un transplant de măduvă la o clinică din străinătate. Operaţia costă 150.000 de euro, din care Gazeta de Sud a reuşit să doar o parte. Până acum, Fundaţia Gazeta de Sud a primit donaţii in valoare de 10.265 de lei, care au fost transferaţi in contul lui Mihai. Mulţumim pe această cale celor care au contribuit până acum cu bani pentru a ajuta la salvarea vieţii tânărului de 27 de ani: SIMODE IMPEX SRL (6.000 de lei), Bărbulescu Octavian (100 de lei), Spătaru Florin (100 de lei), CENTRUL MEDICAL KOS SRL (500 de lei), Pîrvu Traian (10 de lei), Iordache Ionela (100 de lei), Margine Alexandru (300 de lei), Nicolae Marius Ciprian (300 de lei), Schintee Corneliu (50 de lei), Niţă Mariana (50 de lei), Ilinca Simona (200 de lei), Stanciu Marinela (200 de lei), Costici Daniel (500 de lei), Lungu Denisa (530 de lei), Săndulescu Rodica (50 de lei), Argintaru Haralambie (100 de lei), Ciurel Dan Alin (5 lei), Sărăcin Paul Cosmin (50 de lei), Crişan Floarea (100 de lei), Mitri Florina (200 de lei), Cosmin – Bogdan Ghijură (200 de lei), Ionescu Luminiţa-Mirela (100 de lei), Tănăsescu Aurel (200 de lei), Ghira Cornelia (50 de lei), Albulescu Adrian (100 de lei), Tudose Gheorghe (20 de lei) şi Ghiţă Constantin (150 de lei).

Donaţi pentru Mihai!

Aşteptăm în continuare donaţiile dumneavoastră în conturile deschise la HVB Ţiriac Craiova:

CONT RON: RO74 BACX 0000 0030 2887 2000; CONT EUR: RO47 BACX 0000 0030 2887 2001

Pentru orice informaţii, vă rugăm să contactaţi Fundaţia Gazeta de Sud, la tel: 0722.557.507 sau e-mail [email protected].

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII