18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSute de craioveni au alergat pentru sănătate

Sute de craioveni au alergat pentru sănătate

Cu toate că vremea nu a ţinut cu ei, peste 200 de craioveni au luat ieri startul la crosul „Aleargă pentru sănătate“, organizat în Parcul „Nicolae Romanescu“.

În Parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova, ieri s-a desfăşurat crosul „Aleargă pentru sănătate“, organizat de Cargill România.

Pe o ploaie măruntă şi rece şi un vânt extrem de puternic, peste 200 de persoane au decis să participe la acest eveniment. „E ceva frumos. În plus, ne face bine“, a explicat Nelu Beşteliu, angajat al companiei, care a alergat împreună cu soţia şi cu cele două fetiţe ale lor, de patru, respectiv şase ani. „Participăm pentru că este organizat pentru sănătate – pentru a ajuta Spitalul de Urgenţă şi, deci, pe noi“, a declarat Dumitru Anghel, al cărui băiat, deocamdată elev în clasa a VI-a, visează să devină sportiv şi a venit la cros direct de la antrenament.

 

„Nu mă sperie vremea“

 

Crosul organizat ieri a dat startul campaniei de colectare de fonduri pentru renovarea unor spaţii ale Spitalului de Urgenţă din Craiova, pentru dotarea acestuia cu aparatură medicală, echipamente şi materiale paramedicale, cu mobilier şi utilităţi (paturi, noptiere, aparate de aer condiţionat, calorifere). „Evenimentul este organizat de Cargill. Participăm pentru a strânge fonduri pentru spitalul local. Chiar dacă vremea nu a ţinut cu noi, oamenii au venit în număr mare, motivaţi de o formidabilă hotărâre. Este un eveniment care merită repetat“, a declarat Bart Swankhuizen, traiding manager Cargill România, care a explicat că, pe lângă angajaţii companiei, la eveniment au participat şi aproximativ 20 de reprezentanţi ai Cargill Europa.

De la cros nu au lipsit nici reprezentanţii Spitalului de Urgenţă din Craiova. „Nu mă sperie vremea. Nu mă aşteptam să fie atâţia participanţi“, a declarat Cristina Calangiu, managerul unităţii sanitare, care a explicat că de la spitalul pe care îl reprezintă au participat la cros aproximativ 30 de persoane.

 

Şi dumneavoastră puteţi „alerga“ pentru sănătate

 

Crosul nu este singurul mod prin care compania încearcă să ajute sănătatea. Potrivit unui comunicat de presă emis de Cargill România, „angajaţii companiei vor participa la acţiuni de voluntariat în vederea renovării unor încăperi ale Spitalului de Urgenţă din Craiova“.

În plus, cei care doresc să contribuie financiar la modernizarea spitalului pot folosi cu încredere conturile organizaţiei nonprofit ASOCIAŢIA EUROPROTECTOR ROMÂNIA – pentru lei: RO72RNCB0134056788540001 la BCR Dolj; pentru euro: RO18RNCB0134056788540003 la BCR Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU