18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAjutor pentru copiii bolnavi de cancer

Ajutor pentru copiii bolnavi de cancer

În perioada 14 noiembrie – 25 decembrie, filiala Dolj a Crucii Roşii organizează campania „Uniţi împotriva cancerului“.

Obiectivul acestei campanii este de a strânge fonduri suficiente pentru sprijinirea Secţiei de oncohematologie pediatrică, de la Spitalul Clinic de Urgenţă nr. 1.

Voluntarii Crucii Roşii au pus la cale şi câteva evenimente menite să sensibilizeze doljenii cu dare de mână care ar putea să-i ajute pe copiii bolnavi de cancer.

„Pe 6 decembrie va fi organizat un spectacol de caritate la Teatrul Liric din Craiova, unde vor evolua studenţi şi membrii Clubului „Katamis Dance“.

În aceeaşi seară, se va desfăşura şi o expoziţie de artă, cu vânzare. Este vorba despre operele a 15 studenţi plasticieni care le-au donat Crucii Roşii“, a spus Monica Bălăşoiu, unul dintre voluntari.

Voluntarii au vizitat de mai multe ori secţia pe care doresc să o ajute, întocmind o listă de „investiţii“. Cu sumele strânse se va reamenaja sala de joacă pentru copii, urmând a fi procurate materiale sanitare şi medicamente de strictă necesitate, care ajung mai greu în secţie.

Doljenii care doresc să-i ajute cu bani o pot face în contul special deschis: IBAN RO 08RNCB0140018454000009 – BCR – Sucursala „Jiul“.

Începând cu 19 noiembrie, aceeaşi organizaţie va demara campania europeană de siguranţă rutieră, care are drept scop o mai bună informare a cetăţenilor pentru a se reduce numărul celor răniţi sau morţi în accidente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS