19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDispută pe paturile de la neurochirurgie

Dispută pe paturile de la neurochirurgie

Un nou conflict s-a iscat vineri între conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova şi cadrele medicale din Clinica de neurochirurgie. În timpul desfăşurării unei inspecţii în spital, managerul Cristina Calangiu a anunţat că intenţionează să desfiinţeze un salon de la neurochirurgie, iar paturile le va muta la urgenţă. Revoltate la aflarea veştii, cadrele medicale din secţie au trimis imediat un memoriu la Ministerul Sănătăţii şi au anunţat că, dacă în ciuda demersurilor lor se va pune în practică decizia, vor da în judecată conducerea spitalului. „Este inadmisibil ce se întâmplă! Singurul serviciu de neurochirurgie din întreaga Oltenie funcţionează aici, la Spitalul de Urgenţă, iar directoarea vrea să-l desfiinţeze. Am avut 35 de paturi, a desfiinţat zece, iar acum mai desfiinţează cinci. Nu ştiu care sunt interesele, dar este o manevră ilegală, o escrocherie, altfel nu o pot cataloga“, a declarat dr. Alexandru Cameniţă, neurochirurg.

Vestea a ajuns şi la Societatea Naţională de Neurochirurgie, care a promis că va face demersuri pentru a împiedica punerea în practică a hotărârii de către conducerea Spitalului de Urgenţă.

Raţiuni economice

Conducerea Spitalului de Urgenţă susţine însă că reducerea numărului de paturi se va face indiferent de părerea angajaţilor, fiind dictată de raţiuni economice. „Activitatea în Clinica de neurochirurgie este nerentabilă. Este inadmisibil ca într-o clinică de chirurgie să ai un indice de operabilitate de doar 10%. În urma verificărilor făcute de noi, s-a stabilit că multe internări sunt nejustificate. De aceea vom dispune transferarea a cinci paturi de la neurochirurgie la urgenţă, unde aceşti pacienţi vor fi trataţi şi monitorizaţi fără să fie internaţi. În felul acesta, vom reduce costurile“, a spus Cristina Calangiu.

Conducerea Spitalului de Urgenţă urmăreşte de mai mult timp să reducă numărul de paturi de la neurochirurgie. În urmă cu aproximativ o lună, dr. Calangiu anunţase că va „dota“ Clinica de chirurgie III cu un salon de la neurochirurgie. Paturile din salonul respectiv ar fi rămas însă în posesia Clinicii de neurochirurgie, care ar fi trebuit să le înghesuie în spaţiul şi aşa insuficient. Planul nu s-a mai pus în aplicare, dar managerul a ameninţat de mai multe ori că va reduce numărul de paturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII