22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOfensiva gunoierilor

Ofensiva gunoierilor

Agenţii economici din Craiova sunt căutaţi la contractele de salubrizare într-o campanie declanşată de primărie. Speriaţi, câte trei-patru mici afacerişti dau fuga zilnic să încheie acte cu gunoierul oraşului şi apoi aleargă după inspectorul municipalităţii cu ţidula, ca să scape de amendă.

 

Campania de depistare a agenţilor economici din Craiova care nu deţin contracte cu Serviciul Public de Salubritate (SPS) a început să dea roade. Zilnic, câte trei-patru patroni sau administratori de firme cer încheierea de urgenţă a contractului, de teama amenzii cu care sunt ameninţaţi de inspectorii municipalităţii, de la 2.000 la 5.000 de lei. „În ultima perioadă s-au înmulţit solicitările de contracte din partea societăţilor comerciale. Această afluenţă se datorează verificărilor primăriei“, a spus vineri directorul SPS, Sorin Ciobanu. Potrivit acestuia, în prezent au încheiat contracte de salubrizare cu SPS 2.460 de agenţi economici, alţi 600 fiind deserviţi de Retim Service, firma care urmează să-şi transfere clienţii tot la SPS. În total, în Bănie doar puţin peste 3.000 din circa 10.000 de agenţi economici activi respectă legislaţia în vigoare în domeniul protecţiei mediului. Dacă luăm în considerare cifra absolută a agenţilor economici, în care nu sunt incluse şi instituţiile publice, de 16.000, atunci procentul legaliştilor este şi mai mic.  

Funcţionarii, la mare căutare

Până acum, au fost controlate aproape 300 de societăţi comerciale, dintre acestea peste 100 fiind găsite în ilegalitate, a arătat şeful Corpului de control al gospodăririi comunale, din cadrul Primăriei Craiova, Dan Dobrescu. „Noi le acordăm celor care nu au încheiat contracte de salubrizare două-trei zile pentru a şi le perfecta. Nu-i amendăm imediat, fiindcă interesul comunităţii este ca ei să aibă contracte, să poată utiliza pubele pentru depozitarea deşeurilor şi acestea să fie ridicate periodic“, a spus Dobrescu. Dintre cei aproximativ 100 de agenţi economici depistaţi în ofsaid, 50 au fost amendaţi fiindcă nu au prezentat contractele nici după termenul-limită dat de inspectori. Restul i-au alergat practic pe funcţionari prin oraş şi prin sediul primăriei, pentru a le dovedi că au contracte, după cum a mai arătat şeful Corpului de control.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU