19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimării amendate de Direcţia Muncii

Primării amendate de Direcţia Muncii

Două primării au fost amendate de Direcţia Muncii şi Protecţiei Sociale (DMPS) Olt pentru mai multe nereguli ce privesc înregistrarea dosarelor de prestaţie socială. Amenzile aplicate primăriilor din Spineni şi Pârşcoveni se ridică la 1.000 de lei.

Primăria Spineni a fost amendată luni, în timpul unui control, cu 500 de lei, pentru nerespectarea termenelor prevăzute de Legea nr. 416/2001, în ceea ce priveşte soluţionarea dosarelor.

Acţiunea a avut drept scop îndrumarea şi verificarea aplicării prevederilor Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat.

Dincolo de aspectele pozitive constatate, inspectorii DMPS au sesizat o serie de nereguli. Angajaţii primăriei respective nu soluţionau cererile în termenul legal, anchetele sociale erau incomplete, iar unele acte doveditoare de venituri pentru anul 2008 lipseau. S-a mai constatat lipsa vizei de control financiar periodic pe unele fişe de calcul, planul de lucrări pentru persoanele beneficiare de ajutor social, care trebuie să presteze activităţile în folosul comunităţii, era incomplet. „Pentru nerespectarea termenelor prevăzute de Legea nr. 416/2001 în ceea ce priveşte soluţionarea dosarelor, Primăria Spineni a fost amendată. Termenul de soluţionare a unei cereri şi realizarea anchetei este de 15 zile, pentru emiterea dispoziţiei este de zece zile, iar pentru comunicarea în scris către beneficiari este de cinci zile“, a spus directorul DMPS, Velemir Radovan.

Nici Primăria Pârşcoveni nu a scăpat. DMPS Olt i-a aplicat o amendă asemănătoare pentru depăşirea termenelor de soluţionare a cererilor pentru alocaţia complementară şi monoparentală cu peste 90 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS