18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjControl în unităţile de învăţământ

Control în unităţile de învăţământ

Zvetlana Ileana Preoteasa, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT), a efectuat joi, 6 septembrie, un control la unele şcoli din judeţul Gorj. Secretarul de stat a găsit grave nereguli în privinţa cheltuirii banilor alocaţi de MECT pentru reabilitarea unităţilor de învăţământ.

„Pentru Şcoala generală nr. 1 din Rovinari s-a alocat suma de 270.000 de lei, iar din aceşti bani se pune gresie pe holuri, în timp ce sălile de clasă nu au fost zugrăvite şi poţi să-ţi rupi picioarele în parchet. Şcoala nu a fost igienizată. În laboratorul de fizică miroase a mucegai, iar copiii se pot îmbolnăvi de astm acolo“.

Secretarul de stat a ajuns apoi la şcoala generală din satul Vlăduleni, comuna Bâlteni, unde a constatat că banii alocaţi, 135.000 de lei, au fost cheltuiţi în totalitate pentru o centrală termică: „S-au cheltuit 130.000 de lei pentru o centrală termică, dar aceasta nu făcea mai mult de 10.000 de lei, după cum mi-a spus inspectorul- şef în construcţii care m-a însoţit“.

Vor continua verificările

Secretarul de stat al MECT a ameninţat cu rapoarte către primul-ministru, precum şi cu căderea mai multor capete: „Vor urma multe alte vizite. Voi cere Corpului de control al primului-ministru să facă o verificare. Voi face rapoarte către Ministerul Administraţiei şi Internelor şi către primul-ministru Tăriceanu. Se dau bani şi nu se face nimic, iar unii fac averi pe banii statului. Aceştia vor plăti. La unele lucrări trebuie să meargă Parchetul şi DNA-ul să vadă cum stau lucrurile“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII