18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAparate de aer condiţionat pe ruine

Aparate de aer condiţionat pe ruine

Conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu a decis să doteze birourile sediului Facultăţilor de Drept şi de Ştiinţe Economice cu aparate de aer condiţionat, în timp ce burlanele de scurgere a apelor pluviale sunt rupte sau desprinse, iar pereţii clădirii aflate pe lista monumentelor istorice s-au înnegrit.

Peste zece aparate de aer condiţionat au fost montate, săptămâna trecută, la sediul Facultăţilor de Drept şi de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ (UCB), clădire care se află în centrul municipiului Târgu Jiu. Cadrele universitare îşi desfăşoară acum activitatea în cele mai bune condiţii, pentru că aparatele de aer condiţionat au fost montate mai ales în birourile în care acestea lucrează. În ciuda acestor dotări, zidurile exterioare ale clădirii, care se află pe lista monumentelor istorice, s-au înnegrit, iar tencuiala s-a deteriorat din cauză că burlanele s-au rupt, iar apa se scurge pe pereţii imobilului. Această situaţie durează de câţiva ani, dar conducerea Universităţii a găsit de cuviinţă că lucrarea cea mai importantă este montarea de aparate de aer condiţionat. Clădirea a fost renovată în anul 2000.

 

Aparatele de aer condiţionat, o dotare necesară

 

Dorel Chiriţescu, cancelarul şi purtătorul de cuvânt al UCB, s-a arătat nepăsător faţă de această situaţie: „Nu consider că este o investiţie, pentru că sunt obiecte de inventar. Sunt dotări, nu investiţii. Nu pot să vă spun cât a costat, pentru că acum e târziu şi programul de lucru s-a terminat. Poate că este o problemă cu burlanele care s-au rupt. O să mă interesez să văd care este situaţia“.

Rectorul UCB, Adrian Gorun, a precizat că burlanele vor fi reparate: „A fost pe lista de achiziţii cumpărarea de aparate de aer condiţionat, pentru că am considerat că este necesar să fie montate în amfiteatru şi în birouri, ca să nu le fiarbă creierii în cap studenţilor şi profesorilor. Voi transmite persoanelor responsabile din universitate să repare şi burlanele, pentru că nu este normal să se întâmple aşa ceva“.

 

Conducerea Universităţii va fi avertizată de DJCCPCN Gorj

 

Sediul în care funcţionează Facultăţile de Drept şi de Ştiinţe Economice se află pe lista monumentelor istorice din România, fiind clasat ca monument de categoria B. Clădirea a fost construită în anul 1900 şi s-a numit Palatul Financiar. Aici a mai funcţionat între timp şi Tribunalul Gorj.

Olimpia Bratu, directoarea Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional (DJCCPCN) Gorj, a spus că va transmite o adresă conducerii Universităţii în vederea remedierii problemelor legate de scurgerea apei pluviale: „Nu era necesar avizul nostru pentru montarea aparatelor de aer condiţionat, pentru că nu este nevoie de autorizaţie de construcţie, dar vom avertiza conducerea universităţii în vederea remedierii deficienţelor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU