16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNoi carduri europene de sănătate

Noi carduri europene de sănătate

Casa de Asigurări de Sănătate Dolj va relua eliberarea cardurilor europene de sănătate. Doljenii care doresc card european de sănătate se pot adresa începând de astăzi Casei de Asigurări de Sănătate Dolj. Solicitările vor fi onorate în termen de şapte zile lucrătoare de la depunerea cererii. Primele carduri vor putea fi eliberate începând cu 29 august. „După şapte zile, beneficiarul ar trebui să primească prin poştă cardul. Dacă nu este găsit acasă, acesta va mai rămâne la poştă şapte zile, după care va fi returnat Casei de Asigurări de Sănătate“, a declarat Daniela Gheorghe, purtătoarea de cuvânt a CAS Dolj.
Primele carduri vor putea fi eliberate în jurul datei de 29 august. Acestea au în plus faţă de cele vechi trei elemente de verificare şi securitate (microtext, inscripţionat site-ul www.ceass.ro prin care se poate verifica validitatea cardului şi sigla Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în cerneală UV).
La sfârşitul lunii iunie, CNAS a oprit distribuirea cardului european de sănătate, în urma expirării contractului cu firma care se ocupa de tipărire. Din iulie şi până acum, persoanele care au plecat în străinătate au putut solicita în schimb un certificat provizoriu, care se elibera în numai trei zile. CAS Dolj a eliberat până pe 15 august 952 de certificate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS