16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi bolnavi de meningită au părăsit spitalul vindecaţi

Doi bolnavi de meningită au părăsit spitalul vindecaţi

Alţi doi doljeni din cei nouă internaţi acum două săptămâni cu meningită au părăsit ieri Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ Craiova, potrivit unui comunicat al Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Dolj. Este vorba de doi craioveni, cu meningită de etiologie virală, un tip de meningită transmisibilă pe cale digestivă şi care poate produce epidemii. Astfel, numărul pacienţilor externaţi vindecaţi în ultimele zile se ridică la patru.

În Spitalul de Boli Infecţioase se mai află internaţi cinci pacienţi, cu vârste cuprinse între şase şi 37 de ani, din localităţile Terpeziţa, Ciupercenii Noi, Unirea, Dioşti şi Cerăt. Din cele cinci cazuri, patru sunt internate cu diagnosticul meningită acută cu lichid cefalo-rahidian clar (de etiologie virală) şi unul cu diagnosticul meningită acută purulentă, toate având evoluţie favorabilă.

Un caz nou de meningită a fost internat în schimb la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Secţia terapie intensivă. Este vorba de un pacient în vârstă de 76 de ani cu diagnosticul „accident vascular cerebral în evoluţie, hipertensiune arterială primară de gradul III, meningită“. Medicii susţin că bătrânul suferă de un tip de meningită (bacteriană) care nu prezintă risc epidemic, iar evoluţia sa este favorabilă.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS