18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAer condiţionat în spitalele din Bănie

Aer condiţionat în spitalele din Bănie

42 de aparate de aer condiţionat, atât au reuşit să obţină spitalele din Craiova de la guvern. Deşi necesarul este mult mai mare, cadrele medicale sunt mulţumite şi cu cele 42 de aparate. Dr. Ştefan Popescu, director adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Dolj, a declarat că pentru acestea au fost alocaţi 800 de mii de lei. „17 aparate de aer condiţionat au mers la Spitalul de Urgenţă, nouă la Spitalul «Filantropia» şi restul au fost împărţite la Spitalele nr. 3 şi nr. 4“, a spus Ştefan Popescu.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă nr. 1 au fost montate deja toate aparatele. Directoarea de îngrijiri, Mariana Trică, a precizat că acestea au fost distribuite în funcţie de urgenţe. De cele mai multe, respectiv 13, a beneficiat Secţia de reanimare, fiind urmată de sălile de operaţie de la Chirurgie, Urologie şi Ortopedie.

„Ne-au fost alocaţi şi banii pentru sistemul de climatizare, urmând să decidem ce saloane vor beneficia de el, abia după ce vom stabili un câştigător la licitaţie. O nevoie foarte mare este în saloanele postoperatorii şi în cele cu nou-născuţi“, a declarat Mariana Trică.

Aparatele de aer condiţionat erau râvnite şi de alte secţii, cadrele medicale recunoscând ieri că, pe timp de caniculă, pacienţii „se coc“ în saloane. Medicii de la Secţia de pediatrie au povestit că le permit părinţilor să aducă de acasă ventilatoare, improvizând şi ei, cum pot, puţin curent, pentru a se putea respira, când temperatura depăşeşte 30 de grade Celsius.

Cele nouă aparate de aer condiţionat destinate Spitalului Municipal „Filantropia“ au început să fie montate încă de ieri. Managerul spitalului, Mihai Coman, a precizat că acestea vor fi instalate doar în saloanele pacienţilor, cele ale cadrelor medicale nebeneficiind de îmbunătăţiri. „Ne-am orientat către secţiile unde sunt pacienţi cu boli grave, cel puţin lor să le asigurăm condiţii mai bune“, a precizat Coman. Secţiile vizate sunt cele de Obstetrică-ginecologie, Neonatologie, Pediatrie şi Cardiologie. În ceea ce priveşte sistemul de climatizare, conducerea spitalului a demarat procedurile de achiziţie publică. De acesta vor beneficia trei săli de operaţie. Mihai Coman a apreciat însă că instalaţiile sunt destul de greu de găsit, specialiştii spitalului testând încă piaţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS