22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCadre medicale, refuzate de medici

Cadre medicale, refuzate de medici

Cadrele medicale şi alţi angajaţi din sistemul contractual care au calitatea de asiguraţi au din 18 aprilie dreptul de a beneficia gratuit de asistenţă medicală în baza ordinului comun MSP/CNAS nr. 886/218/2007, prin care au fost aprobate normele de aplicare ale OUG nr. 115/2004. În realitate, beneficiază de aceste drepturi doar pe hârtie. În ultima lună, cei care au avut probleme de sănătate şi s-au adresat unui cabinet medical au avut surpriza să constate că nu au mai multe drepturi decât asiguraţii obişnuiţi.
La Spitalul de Urgenţă Craiova, de exemplu, cadrele medicale din unitate şi din afară nu beneficiază de gratuitate la servicii medicale, tratament şi medicaţie, aşa cum prevede legislaţia, pentru că unitatea sanitară nu a primit până acum instrucţiuni de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj privind evidenţa acestei categorii care beneficiază de gratuitate.
Dar, pentru că decontarea cheltuielilor medicale va fi suportată din bugetul asigurărilor de sănătate şi de la bugetul de stat, CAS Dolj aşteaptă la rândul ei instrucţiuni (norme metodologice) privind decontarea de la Ministerul Sănătăţii Publice. Ceea ce înseamnă că deocamdată gratuitatea nu există.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII