18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSilgard, vaccinul împotriva cancerului de col uterin

Silgard, vaccinul împotriva cancerului de col uterin

Casa Armatei din Craiova a fost ieri gazda simpozionului „Stop cancerului de col uterin“. Organizat de reprezentanţa pentru România a companiei care a lansat SILGARD, vaccinul împotriva cancerului de col uterin, evenimentul i-a adus la Craiova pe prof. dr. Gabriel Bănceanu şi prof. dr. Adrian Streinu Cercel. Fiind un susţinător al vaccinării împotriva cancerului de col uterin, prof. Cercel a prezentat un studiu de eficienţă a profilaxiei prin această metodă.
Prezenţa medicilor craioveni (ginecologi, pediatri, generalişti) la simpozion a întrecut aşteptările organizatorilor.

Prezentarea

Vaccinul împotriva virusului papiloma uman (HPV), considerat răspunzător de producerea cancerului de col uterin, a fost lansat oficial în luna martie în România. El se adresează în primul rând tinerelor de 16 – 26 de ani care nu şi-au început viaţa sexuală. Potrivit producătorului, compania Merck Sharp & Dohme, Silgard este singurul vaccin care previne cancerul de col uterin, leziunile precanceroase, verucile genitale şi alte afecţiuni cauzate de cele patru tipuri de HPV (6, 11, 16 şi 18), atunci când este administrat persoanelor care nu au fost infectate cu aceste tipuri de virus. Dacă testul Papanicolau o permite şi medicul o recomandă, vaccinul poate fi făcut şi de femeile de peste 26 de ani, conferind pentru tot restul vieţii imunitate împotriva cancerului de col uterin.
În România, cancerul de col ucide cinci femei în fiecare zi, iar în Europa 40. Ţara noastră se situează pe primul loc pe continent în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII