17.8 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMasuri dure contra indisciplinei in scoli

Masuri dure contra indisciplinei in scoli

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Gorj a pus la cale o strategie prin care doreste sa asigure in viitor o mai buna protectie a elevilor si personalului didactic din scoli.


Conducerea ISJ Gorj are de gând sa construiasca in jurul unitatilor scolare garduri, pentru siguranta elevilor. Acolo unde va fi nevoie, acestea vor fi reparate sau vor fi montate altele, iar pe timpul noptii va fi asigurat iluminatul. Scolile vor fi dotate, de asemenea, cu geamuri antiefractie, interfoane si sisteme de alarma conectate direct la cele ale Politiei Comunitare. Accesul in scoli se va face numai pe baza unor legitimatii, iar la fiecare intrare vor sta paznici ajutati de jandarmi sau politisti. Acestia din urma vor patrula si prin curtea unitatilor de invatamânt, dar si in afara, supraveghind zona din jurul scolilor. Actiunea oamenilor legii se va extinde si asupra agentilor economici din vecinatatea scolilor care comercializeaza produse interzise minorilor, cum ar fi bauturi alcoolice sau tigari. Patrulele de politie sau jandarmii vor lucra in acest scop inclusiv sâmbata si duminica.


Dirigintii vor merge in vizita la elevi


Inspectoratul Scolar Gorj mai are in plan si rezolvarea problemelor legate de chiulurile de la ore ale elevilor si de cazurile de indisciplina din scoli. Lunar, invatatorii si profesorii diriginti vor analiza in sedintele cu parintii aspectele legate de frecventa si de buna purtare ale elevilor, iar ca o noutate, la aceste sedinte vor participa si reprezentanti ai politiei. La fiecare clasa se vor introduce «Caietul elevului» si «Caietul invatatorului sau profesorului de serviciu», in care se vor consemna zilnic evenimentele legate de frecventa, disciplina si siguranta elevilor. De asemenea, profesorii diriginti si invatatorii se vor deplasa la domiciliul elevilor cu rezultate slabe la invatatura sau care nu prea dau pe la scoala, pentru a sta de vorba cu parintii acestora.


Chiulangiii, aspru sanctionati


Fiecare scoala va monitoriza situatia celor care chiulesc de la ore, acestia urmând sa fie aspru sanctionati. Pe parcursul pauzelor, elevii vor fi supravegheati atât de cadrele didactice, cât si de personalul de ingrijire al scolilor, iar pe timpul desfasurarii orelor de curs vor fi inchise usile si portile. Conducerea Inspectoratului Scolar are de gând sa introduca, de asemenea, si obligativitatea uniformelor scolare sau a altor semne distinctive ori de recunoastere pentru elevi, profesori, personal nedidactic sau vizitatori. In scolile din judetul Gorj inca nu s-a ajuns la un consens in ceea ce priveste folosirea uniformelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS