25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRaspundem cititorilor

Raspundem cititorilor

Trimiteti intrebarile dumneavoastra pe adresa: Gazeta de Sud, strada Câmpia Islaz, nr. 97A, Craiova sau pe e-mail [email protected]


Cu termopanele in Europa


Ilie Popescu, invatator pensionar din comuna Gradistea, judetul Vâlcea, ne-a scris din nou, de aceasta data pentru a ne invita sa admiram impreuna apa potabila din comuna si termopanele primariei, realizari datorate, spune Domnia sa, actualilor edili.


GdS: Domnule invatator, apa potabila la robinet si termopanele de la institutiile publice tot dumneavoastra le platiti, mai devreme sau mai târziu, din impozitele pe care le percepe statul. Daca echipa de la primaria comunei dumneavoastra ar fi adus investitii care sa creeze locuri de munca pentru sutele de tineri ai comunei ar fi fost un lucru deosebit. La cheltuit bani se pricepe toata lumea! (M.D.)


 


Grâul sau banii?


Cornelia Colita, din comuna Cetate, judetul Dolj, are mai multe nedumeriri legate de felul in care arendasul pamântului ei ii plateste arenda. De fiecare data, ne scrie doamna Colita, trebuie sa faca nenumarate demersuri pentru a-si primi drepturile contractuale si nu reuseste decât atunci când cel care-i lucreaza pamântul este in toane bune.


GdS: Doamna Colita, la intrebarile pe care ni le-ati pus, raspunsurile le are Directia Agricola, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, instanta de judecata si Parchetul. Din moment ce aveti un contract de arenda, iar arendasul nu-l respecta, nu intelegem de ce nu apelati la instanta de judecata. Pentru falsurile pe care le banuiti, adresati-va Parchetului de pe lânga judecatoria in a carei raza de competenta aveti domiciliul. Cât priveste plata arendei in grâu sau bani, nu va putem raspunde pentru ca acest lucru trebuia stipulat in contract. (M.D.)


 


Leana din Cioroiasi


Cineva din satul Cioroiasi, judetul Dolj, a incercat sa ne scrie o scrisoare din care nu am inteles decât prenumele autorului, Leana. Daca vreti sa putem citi si noi scrisoarea pe care ne-ati adresat-o, va sugeram ca altadata sa rugati un vecin sa va scrie ceea ce dumneavoastra vreti sa stim. (M.D.)


Veti primi banii in aceasta luna


Domnul Leon Badescu, pensionar din anul 2000, ne-a trimis o sesizare in care ne detaliaza nemultumirile legate de pensia pe care o primeste. Din nefericire, in urma recalcularii i-a rezultat un punctaj mai mic, pensia ramânându-i astfel la aceeasi valoare.


GdS: Operatiunea de recalculare s-a efectuat in conformitate cu prevederile HG nr. 1550/2004 si OUG nr. 4/2005 si in baza documentatiei din dosarul de pensie existent in arhiva Casei Judetene de Pensii (CJP) Dolj. In urma recalcularii dosarului de pensie a rezultat un punctaj mai mic fata de cel aflat in plata anterior recalcularii, mentinându-se astfel in plata cel anterior recalcularii. Majorarile valorii punctului de pensie la 1 ianuarie 2006 cu aproximativ 9,3%, de la 1.09.2006 cu 5% si de la data de 1 decembrie cu 16,8% s-au aplicat asupra punctajului rezultat in urma recalcularii. „Cererea Domniei sale, depusa la Casa de Pensii, prin care solicita adaugarea unei perioade de vechime realizata ulterior datei inscrierii la pensie, a fost solutionata, emitându-se chiar si decizie de recalculare. Pensia astfel recalculata, precum si diferentele aferente cuvenite va vor fi acordate in cadrul cuponului din luna martie 2007“, a mentionat Ileana Ciutan, directoare executiva a CJP Dolj. In plus, din cele mentionate de reprezentantii CJP Dolj, in termen de trei ani de la data de 1 decembrie 2005 aveti posibilitatea sa prezentati acte doveditoare de natura sa modifice elementele avute in vedere la recalcularea dosarului (adeverinte cu sporuri salariale de care ati beneficiat, care nu au fost mentionate in carnetul de munca), noile drepturi va vor fi acordate retroactiv. (A.C.D.)


Veti primi in aceasta luna diferentele banesti cuvenite


Domnul Toader Dumitra, pensionar la limita de vârsta din anul 1985, la fel ca si ceilalti vârstnici care ne trimit sesizari, este nemultumit de pensia pe care o primeste.


GdS: Domnule Toader Dumitra, ne-am interesat pentru dumneavoastra la reprezentantii Casei Judetene de Pensii (CJP) Dolj. In urma recalcularii dosarului dumneavoastra de pensie, a rezultat un punctaj mai mare decât cel aflat in plata anterior recalcularii. Apoi, majorarile punctului de pensie s-au aplicat asupra punctajului rezultat in urma recalcularii. In plus, adeverintele depuse de dumneavoastra la CJP Dolj au fost utilizate la determinarea punctajului mediu anual recalculat. „Pensia astfel recalculata, precum si diferentele cuvenite va vor fi acordate in intervalul 23-28 martie. Daca in termen de trei ani de la 1 iulie 2005 aveti posibilitatea sa prezentati acte doveditoare de natura sa modifice elementele avute in vedere la recalcularea dosarului (adeverinte cu sporuri salariale de care ati beneficiat, care nu au fost mentionate in carnetul de munca), noile drepturi va vor fi acordate retroactiv. (A.C.D.)


Inscrieti-va la audienta!


Domnul Ion Bojina, pensionar din Craiova, ne-a trimis o copie dupa cererea trimisa catre reprezentantii Casei Judetene de Pensii (CJP) Dolj. Domnul Bojina enumera mai „multe erori privind numarul de ani de vechime, cât si incadrarea in grupe de munca“.


GdS: Domnule Ion Bojina, am instiintat conducerea CJP Dolj despre nemultumirile dumneavoastra. Dosarul dumneavoastra de pensie va fi revizuit. Pentru mai multe detalii, sunteti asteptat in audienta de reprezentantii CJP Dolj. (A.C.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS