21.2 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCuratenie de primavara la spital

Curatenie de primavara la spital

Vestea ca ministrul sanatatii si-a propus sa vina din nou la Craiova in saptamânile urmatoare ca sa inspecteze spitalele i-a determinat pe manageri sa puna serios la treaba personalul din subordine. In timp ce la Spitalul de Urgenta Craiova angajatii nu mai prididesc cu curatenia, Spitalul Municipal „Filantropia“ nu s-a lasat nici el mai prejos. Conducerea unitatii sanitare si-a propus ca incepând din aceasta saptamâna sa puna oamenii la treaba pentru modernizarea grupurilor sanitare din Maternitate sau, mai degraba, pentru a scapa sectia de rusinea toaletelor turcesti cu care este dotata de mai bine de 50 de ani. „Vom inlocui WC-urile turcesti, chiuvetele si dusurile si vom monta gresie si faianta“, a promis ec. Mihai Coman, managerul Spitalului Municipal „Filantropia“ Craiova.


Coman a mai spus ca pentru aceste lucrari de reabilitare s-au alocat aproximativ 20.000 de lei (200 de milioane de lei vechi) din bugetul propriu al unitatii sanitare.


Planuri


Pe lânga aceste lucrari minore, Spitalul „Filantropia“ isi va mai putea permite in acest an si sa igienizeze cladirea in care functioneaza statia centrala de sterilizare. Pe lista investitiilor foarte importante, dar care nu vor putea fi realizate in acest an la Maternitate din lipsa de fonduri, se numara inlocuirea tocariei cu usi noi si ferestre din PVC cu geam termopan, inlocuirea instalatiei de apa si incalzire (vechi de peste 50 de ani), a instalatiei electrice, a instalatiei de distribuire a oxigenului, igienizarea saloanelor, a salilor de operatii, de nastere, de tratament si a holurilor. Suma necesara estimata pentru realizarea acestor lucrari se ridica la aproximativ 500.000 de lei (cinci miliarde de lei vechi).


Spitalul Municipal „Filantropia“ a facut demersuri pentru ca Maternitatea sa fie inclusa in programul de reabilitare finantat de Banca Mondiala, insa aceasta nu s-a regasit in final printre sectiile selectate pentru realizarea acestor lucrari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII