25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRaspundem cititorilor

Raspundem cititorilor

Trimiteti intrebarile dumneavoastra pe adresa: Gazeta de Sud, strada Câmpia Islaz, nr. 97A, Craiova sau pe e-mail [email protected]


Ajutorul a fost calculat corect


Mihaela Baluta, de 36 de ani, din satul Zanoaga, comuna Leu, este nemultumita de valoarea ajutorului de incalzire cu lemne, oferit pe primele trei luni din iarna 2006-2007. Femeia sustine ca singura sursa de venit pentru ea, sot si copil este alocatia celui mic. Aceasta a povestit ca i-au fost dati doar 138 de lei, bani care nu i-au ajuns, si ar vrea sa stie daca asta este valoarea exacta a ajutorului.


GdS:


„In cazul in care au ca venit doar alocatia copilului, fiecare membru din familie va beneficia de 46 de lei. Precizez ca ajutorul pentru incalzirea cu lemne este foarte mic in comparatie cu celelalte ajutoare“, a declarat Cristina Grebla, purtator de cuvânt in cadrul Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Dolj. In acest caz, suma de 138 de lei care a fost alocata este corecta. (R.M.)


 


Serviciul de Ecarisaj nu functioneaza


Alexandru Tama, din cartierul Brazda lui Novac, ne-a sesizat ca pe 24 februarie a fost muscat de un câine. Cu bratul aproape sfâsiat, dupa cum a povestit, a mers la Sectia nr. 4 de Politie, acolo unde agentii i-au oferit primul ajutor, dupa care l-au transportat la Spitalul de Urgenta. Dupa ce si-a revenit, barbatul s-a adresat Primariei Craiova care l-a trimis sa sesizeze Serviciul de Ecarisaj, ai caror reprezentanti l-au asigurat ca a doua zi vor rezolva problema. Alexandru Tama ne-a spus insa ca animalul se afla inca in libertate, nefiind luata nici o masura impotriva lui.


GdS:


Domnule Tama, Serviciul de Ecarisaj nu mai functioneaza de aproximativ doua luni, timp in care câinii fara stapân nu au mai fost strânsi de pe strazi. Am informat conducerea serviciului de cazul relatat de dumneavoastra.


„Cel mai probabil la sfârsitul acestei luni vom relua toate actiunile. Din momentul in care hingherii vor putea sa isi faca treaba ii vom trimite pe teren“, a mentionat Dan Petre, directorul adjunct al Serviciului de Salubritate care coordoneaza Serviciul de Ecarisaj. Dan Petre a adaugat ca sesizarile vor putea fi facute la numarul de telefon 422.733. (R.M.)


Nu ati avut dreptul la ajutorul banesc din decembrie


Maria Mirea, pensionara din Craiova, a trimis o sesizare pe adresa redactiei rugându-ne sa solicitam o reverificare a dosarului dumneaei de pensionare, având in vedere ca nu a primit nici o marire a pensiei in urma indexarilor despre care s-a tot vorbit si nici ajutorul banesc acordat vârstnicilor cu pensii mici in luna decembrie 2006.


GdS:


Conform art. 1 din Hotarârea nr. 1612/20.11.2006, in luna decembrie 2006 a fost acordat un ajutor banesc unor categorii de pensionari din sistemul public ale caror drepturi de pensie au facut obiectul prevederilor OUG nr. 4/2005 privind recalcularea pensiilor din sistemul public provenite din fostul sistem al asigurarilor sociale de stat, aprobata cu completarile ulterioare. „Ajutorul banesc prevazut la articolul 1 s-a acordat persoanelor care nu au beneficiat de cresterea pensiei ca urmare a majorarii valorii punctului de pensie din luna decembrie 2006“, a mentionat Ileana Ciutan, director executiv al Casei Judetene de Pensii (CJP) Dolj. (A.C.D)


Pensia v-a fost majorata


Constantin Mic, pensionar din Craiova, ne-a trimis o scrisoare in care ne semnaleaza nemultumirile dumnealui privind cuantumul pensiei.


GdS:


Domnule Constantin Mic, ne-am interesat pentru dumneavoastra la reprezentantii Casei Judetene de Pensii Dolj, care au precizat ca dosarul dumneavoastra a fost recalculat, fiindu-va emisa o noua decizie de pensionare. In urma recalcularii, punctajul mediu anual v-a crescut, ceea ce a dus si la majorarea pensiei. Diferentele rezultate in urma recalcularii v-au fost deja achitate in luna februarie 2007. (A.C.D)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS