25.6 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlegeri in Colegiul Medicilor Dentisti

Alegeri in Colegiul Medicilor Dentisti

Medicii dentisti doljeni nu s-au inghesuit sa mearga la vot pentru a-si alege reprezentantii in organismul de conducere al Colegiului Medicilor Dentisti din România, filiala Dolj. Dupa un prim tur de scrutin, caracterizat de o prezenta la vot foarte slaba, care n-a permis intrunirea numarului de voturi necesar pentru alegerea membrilor Consiliului Judetean al Colegiului Medicilor Dentisti Dolj si delegatilor in Adunarea Generala a Colegiului Medicilor Dentisti din România, a fost necesara organizarea celui de-al doilea tur de scrutin, sâmbata. Nici de data aceasta dentistii nu s-au grabit sa voteze. Pâna in jurul prânzului, doar o sesime din cei 412 dentisti asteptati la urne isi exercitasera dreptul de vot, dupa cum a sustinut Anne-Marie Rauten, presedinta comisiei electorale. „Au avut drept de vot toti medicii membri ai Colegiului Dentistilor. De fapt, daca nu sunt membri nu pot sa profeseze“, a mentionat presedinta comisiei.


Cu toate acestea, miza a fost destul de mare: 15 locuri in Consiliul Judetean si zece in Adunarea Generala, locuri pentru care au candidat 22 de persoane.


In ciuda prezentei scazute la vot, au fost alesi pâna la urma membrii Consiliului Judetean al Colegiului Medicilor Dentisti din România, filiala Dolj, iar la cinci zile de la constituirea acestuia Consiliul Judetean ar trebui sa desemneze un presedinte. Pâna acum, Colegiul Medicilor Dentisti Dolj a fost condus de un presedinte interimar, in persoana dr. Adrian Camen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS