22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSiamezele nu pot fi operate in tara

Siamezele nu pot fi operate in tara

Siamezele de la Spitalul de Urgenta Craiova nu vor fi trimise la Bucuresti, asa cum anuntase initial, ieri-dimineata, managerul Spitalului de Urgenta Craiova, dr. Cristina Mariana Calangiu.


Situatia s-a schimbat, in cursul dupa-amiezii. „Am luat legatura cu medici chirurgi din Capitala, dar toti ne-au spus ca o astfel de operatie complexa nu poate fi efectuata in România. O sa trimitem mesaje la clinici din strainatate, sa vedem ce raspuns vom primi. Siamezele sunt in viata, iar starea lor este multumitoare“, a declarat Dragos Margaritescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenta Craiova. Managerul Cristina Calangiu a mai spus ca parintii au fost anuntati de posibilitatea ca fetitele siameze sa poata fi operate intr-o clinica din strainatate, chiar daca sansele ca macar unul din copii sa supravietuiasca sunt destul de mici, fetitele având o singura inima, un ficat si intestinele comune. „Parintii vor putea sa depuna un dosar cu documentele necesare, inclusiv o cerere de finantare, la sediul Autoritatii de Sanatate Publica Dolj“, a mai spus dr. Cristina Calangiu.


Medicii craioveni sustin ca o operatie de separare a gemenilor siamezi costa in jur de 30.000 – 40.000 de euro. Cele doua fetite siameze au fost aduse pe lume vineri la Spitalul de Urgenta Craiova, de Filofteia Bajan, de 22 de ani, din comuna Pausesti, judetul Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS