18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOrasul Scornicesti, fara apa

Orasul Scornicesti, fara apa

Din cauza datoriilor mari ale populatiei catre Serviciul de apa-canal, de doua zile orasul Scornicesti a ramas fara apa. Pentru ca facturile la curent nu au fost achitate la timp, alimentarea cu energie electrica a pompelor de apa a fost sistata.


Facturile tot mai mari, neachitate la timp de proprietari, au dus la acumularea unor datorii de 1,8 miliarde de lei vechi catre Serviciul de apa-canal. Acesta, la rândul sau, are de plata catre Electrica suma de 540 de milioane de lei. Pentru ca sumele restante continua sa creasca, Electrica a sistat miercuri furnizarea energiei electrice la pompele de alimentare cu apa.


Desi rau-platnicii sunt greu de convins sa achite macar o parte din datoriile pe care le au la asociatii, Primaria Scornicesti face toate demersurile pentru a iesi din aceasta situatie. „Noi am facut niste liste cu cei care au datorii mari si le-am afisat in zona institutiilor importante. Poate, in felul acesta, cei care au datorii mari vor fi convinsi sa achite macar o parte din suma restanta. Totul porneste de la proprietarii care nu isi achita facturile la timp. Sunt datorii de câte 22-23 de milioane de lei de persoana, la unele asociatii. In conditiile in care asociatiile nu incaseaza sumele respective de la proprietari, se creeaza datorii catre Serviciul de apa-canal si de aici catre Electrica. Noi am hotarât sa actionam in instanta proprietarii care au datorii foarte mari si speram ca, in felul acesta, sa rezolvam problema. Oamenii trebuie sa inteleaga ca trebuie sa plateasca pentru ceea ce consuma“, a spus Constantin Nedelea, primarul orasului Scornicesti.


Pompierii au dus apa la scoli si gradinita


Daca Spitalul din Scornicesti si SC Pulsor SA au puturi de alimentare cu apa, cei mai afectati de sistarea apei potabile sunt elevii si cadrele didactice. Pentru a face fata acestei situatii, Primaria Scornicesti a cerut sprijinul pompierilor, care au dus apa la insitutiile de invatamânt din oras. Astfel, ieri-dimineata, o autospeciala a Statiei de Pompieri Scornicesti a dus apa la Grupul Scolar Agricol, la scoala generala cu clasele I-VII si la gradinita cu program prelungit. Pentru asigurarea necesarului de apa in vederea desfasurarii activitatilor scolare, pompierii vor ajuta, si in zilele urmatoare, la alimentarea cu apa a unitatilor de invatamânt.


Locuitorii orasului se alimenteaza, in prezent, de la cele câteva fântâni de pe raza orasului, pâna ce problema furnizarii apei potabile va fi rezolvata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS