22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOrasul Uricani, fara caldura

Orasul Uricani, fara caldura

Toti locuitorii orasului Uricani vor ingheta in aceasta iarna in apartamentele de bloc, dupa ce reprezentantii societatii Goscomloc si cei ai consiliului local au stabilit ca nu mai este rentabil sa furnizeze caldura. Masura de a lasa populatia in frig a fost luata in sedinta de consiliu din aceasta luna.


Consilierii, dar si reprezentantii SC Goscomloc SA, care inca nu s-a desfiintat, au decis ca nu mai este rentabil sa dea caldura cu centralele vechi de cartier, ce functioneaza cu carbuni, in conditiile in care maximum 14 blocuri din oras ar fi putut sa primeasca agent termic, dar la un randament scazut.


Centralele termice din orasul Uricani au o vechime de câteva zeci de ani. Aceste agregate mai mult consuma carbuni decât dau caldura. Anul trecut acestea au functionat doar câteva luni, iar furnizarea agentului termic s-a facut numai dupa Craciun, din lipsa stocului necesar de carbune.


Singurii care vor beneficia de caldura in sistem centralizat, in orasul Uricani, sunt elevii si prescolarii de la Scoala si Gradinita nr 2. Restul locuitorilor vor fi nevoiti sa apeleze la alte surse de incalzire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS