18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalParuiala la Asociatia de proprietari nr. 24

Paruiala la Asociatia de proprietari nr. 24

O disputa intre sefii si cenzorul Asociatiei de proprietari nr. 24, din cartierul craiovean Brazda lui Novac, s-a lasat pâna la urma cu palme, dupa ce neregulile din sânul asociatiei au rasuflat, determinând controalele primariei.


Scandalul de la Asociatia de proprietari nr. 24 Brazda lui Novac a atins punctul culminant o data cu demiterea recenta a cenzorului Gherghina Nicu. Ea sustine ca a tinut contabilitatea si a facut vreme de doi ani si munca administratorului Ofelia Radu, care acum, drept multumire, i-a facut vânt din asociatie. Din razbunare, Gherghina Nicu, sustinuta si de alti locatari, s-a pornit cu jalbe impotriva conducerii, care au poposit si la inspectorii specializati ai Primariei Craiova. Cele mai multe dintre sesizarile cenzorului au fost confirmate de controalele municipalitatii, insa, in opinia functionarilor publici, „deficientele sunt remediabile fara a se ajunge la constrângeri din partea altor organe ale statului“. Ce ramâne insa dincolo de hârtiile oficiale sunt plângerile la politie, palmele si acuzele de injurii ale unora dintre reprezentantii proprietarilor din Asociatia nr. 24. Nicu recunoaste ca a plesnit-o pe Ofelia Radu cu ocazia unei vizite pe care administratoarea intentiona sa i-o faca, dar n-a mai apucat. „A venit la mine, dar eram suparata dupa tot ce facuse si nu i-am dat drumul in casa. Atunci m-a insultat, iar eu i-am dat o palma“, a spus cenzorul Gherghina Nicu. Administratoarea Ofelia Radu nu a dorit sa comenteze incidentul, dar a precizat ca va aduce, la timpul potrivit, lamuriri despre neregulile constatate in activitatea sa de reprezentantii Primariei Craiova. „Ce pot sa spun e ca nu sunt «grave nereguli», asa cum zic unii si altii“, s-a aparat Radu. Ea a mai fost acuzata de unul dintre proprietari, Constantin Tabacu, de faptul ca incearca sa-l intimideze cu tot soiul de plângeri la politie. „Este speriata ca eu imi bag nasul si descopar lucruri necurate la asociatie. De aceea ma tot acuza de calomnie si altele asemenea. Politia a cercetat si a constatat ca nu i-am facut nimic“, a spus Tabacu. Presedintele Asociatiei nr. 24, Marin Ciobanu, nu a putut fi contactat, iar seful Serviciului coordonare asociatii, din cadrul primariei, Marian Giubelan, confirma starea de razboi din „zona de conflict“ mentionata. „Este una dintre asociatiile pe care, vrem nu vrem, le cunoastem foarte bine. Câtiva locatari, dar si cenzorul, ne-au bombardat cu adrese. Din verificari am inteles ca acolo sunt divergente vechi, care s-au acutizat in ultima vreme“, a declarat Giubelan.


Plati dupa ureche


Inspectorii primariei sustin ca administratoarea Ofelia Radu a achitat unor locatari aproape 40 de milioane de lei din fondul de rulment, pentru efectuarea de lucrari, fara referate de necesitate si documente justificative si fara a avea ca temei o hotarâre a adunarii generale, conform legii. Alte bile negre mai sunt repartizarea gresita a restantelor catre furnizorii de utilitati si o suma de introduceri eronate ale operatiunilor economice, precum si o dispozitie de plata pentru 1,2 milioane de lei catre presedintele asociatiei, fara acte justificative. „Noi am dat termen 11 noiembrie 2006 pentru ca administratoarea sa indrepte toate aceste deficiente. Majoritatea pot fi puse in discutia adunarii generale, care poate decide recuperarea sumelor care nu se vor dovedi corect platite“, a mai dres busuiocul Marian Giubelan. Cenzorul Gherghina Nicu sustine insa ca mai sunt aspecte pe care primaria le-a omis. „Ofelia Radu nu sta la serviciu, isi ia salariul mai mare decât cel stabilit in comitetul executiv si altele. Cred ca primaria vrea sa o acopere“, a spus Nicu.


Episodul „apa“


Situatia incordata de la Asociatia nr. 24 s-a tensionat peste masura inca de la inceputul acestui an, când proprietarii au descoperit ca au platit, in ultimii doi ani, peste 4.000 de metri cubi de apa in plus, din cauza unui racord necunoscut din subsol. Atât presedintele Ciobanu, cât si administratoarea Ofelia Radu sunt acuzati ca nu si-au dat interesul in rezolvarea problemei. „Am facut o adresa in 2004 si una in 2005 catre Regia de Apa, dar n-a venit nimeni sa verifice“, a declarat atunci Ofelia Radu. „Normal era sa ne sesizeze si pe noi, daca nu a primit raspuns de la regie“, a precizat seful Serviciului coordonare asociatii, Marian Giubelan. Reprezentantii Regiei de Apa au facut public, la rândul lor, faptul ca nu au fost sesizati de existenta facturilor nefiresc de mari. Pâna la urma, furnizorul a emis o factura de stornare pentru contravaloarea apei incasate in plus, urmând ca sumele sa fie scazute din facturile curente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII