19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAurelia, mama-eleva, a intrat la Liceul din Novaci

Aurelia, mama-eleva, a intrat la Liceul din Novaci

Aurelia, fata de 14 ani care a devenit mama in clasa a VIII-a, a intrat la Liceul din Novaci. Ea va locui la parintii nasei copilului.


Aurelia S., fata de 14 ani din comuna Dragotesti care in luna februarie a acestui an a dat nastere unei fetite, s-a inscris la Liceul din Novaci, la Sectia de filologie. Ea a obtinut la examenul de capacitate nota 7,88 si va merge sa invete in localitatea natala a nasei fetitei sale, Maria Mota, presedinta Agentiei Nationale de Egalitate de Sanse. Aurelia va locui chiar in casa parintilor Mariei Mota, care au primit-o cu bratele deschise. Eleva isi va lasa fetita, care are sase luni, in grija parintilor si va veni sa invete la Liceul din Novaci. „Aurelia a venit, impreuna cu fetita, la Novaci sa vada casa in care va locui pe timpul cursurilor. Mama mea s-a indragostit efectiv de fetita, pentru ca este o scumpa. Am mers apoi intr-o excursie la Manastirea Polovragi“, a spus Maria Mota.


Comunitatea din satul Corobai, unde locuieste Aurelia, pare ca s-a impacat cu ideea ca un copil a dat nastere altui copil. Preotul satului, care imediat dupa nasterea Mariei Gabriela a cerut exmatricularea mamei-eleva, ajuta acum familia sa depaseasca situatia.


Familia asteapta rezultatele testului de paternitate


Aurelia si familia ei au deschis un proces impotriva prezumtivului tata, un adolescent de 17 ani, elev la un liceu din Matasari. Testele de paternitate au fost facute la Spitalul din Craiova si acum sunt asteptate rezultatele acestora. „Eu am vorbit cu baiatul. L-am vazut si am mers la el, pentru ca fata seamana leit cu el. Nu prea constientizeaza ce s-a intâmplat. E doar un pusti“, a spus Maria Mota.


Intre timp, actele de nastere ale fetitei au fost refacute, pentru ca pe acestea se mentionasera date nereale. Astfel, data nasterii Mariei Gabriela era trecuta gresit, la fel ca si numele parintilor si al copilului. Toate aceste greseli au fost indreptate in urma unei hotarâri judecatoresti.


Mama-eleva, pusa la stâlpul infamiei


La inceputul lunii februarie a acestui an, comunitatea din satul Corobai a fost socata de vestea ca o eleva din clasa a VIII-a a dat nastere unei fetite. Mama de doar 14 ani a fost pusa la stâlpul infamiei. Conducerea scolii generale din localitate a decis sa-i scada nota la purtare, iar preotul satului, profesor de religie la scoala, a cerut chiar exmatricularea elevei sau mutarea ei la alta scoala. Aurelia a avut nota scazuta la purtare la 8, pentru ca a nascut, dar, dupa interventia Inspectoratului Scolar Gorj, conducerea scolii a revenit asupra deciziei. Agentia de Egalitate de Sanse a intervenit in acest caz, prin presedinta Maria Mota, care a auzit povestea Aureliei din presa, si apele s-au mai linistit. Preotul satului, care ceruse vehement exmatricularea Aureliei, a revenit la sentimente mai bune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS