19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAsistenta medicala pentru vestul Vaii Jiului

Asistenta medicala pentru vestul Vaii Jiului

Orasul Uricani si localitatile de munte din vestul Vaii Jiului vor avea asistenta medicala, dupa mai multi ani in care acest sector a fost deficitar sau chiar a lipsit. Localitatile aflate in aceasta parte a judetului sunt cuprinse intr-un proiect pe care reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica a judetului Hunedoara il elaboreaza in aceste zile. In cel mai scurt timp, un sistem modern si performant de asistenta medicala de urgenta si unul de specialitate vor fi functionale si pentru orasul Uricani, la aceasta data fiind purtate discutii intre reprezentantii SMURD, Autoritatea de Sanatate Publica si medicii specialisti din alte orase invecinate.


„Avem deocamdata doar un plan pe care urmeaza sa il detaliem. Acesta cuprinde câteva aspecte prin care dorim sa imbunatatim asistenta medicala la nivelul orasului Uricani si a localitatilor de pe raza orasului. Practic, strategia va fi elaborata si va functiona in curând, pentru ca urmeaza sa extindem aria de la Lupeni spre Uricani“, a precizat dr. Dan Magheru, director al Autoritatii de Sanatate Publica a judetului Hunedoara.


SMURD, urgente si consultatii de specialitate


Planurile legate de asistenta medicala pentru vestul Vaii Jiului vizeaza, pe de o parte, echipajele de prim ajutor in salvarea de vieti omenesti, de tip SMURD, cu personal calificat si care sa functioneze pe doua schimburi, un punct de stationare al salvarii, la unitatea medicala existenta de la Uricani si consultatii de specialitate, cu medicii de la alte spitale. „La unitatea de pompieri va fi salvarea dotata corespunzator de SMURD. Apoi va putea functiona o unitate de urgente medicale, pentru ca la Spitalul din Uricani va fi o salvare si, câtiva medici specialisti vor putea oferi consultatii de specialitate, câteva ore pe saptamâna, ei urmând sa vina aici din alte localitati, pentru ca la Uricani nu avem astfel de cadre medicale“, a mai spus Magheru. Toate cele trei sisteme vor functiona in paralel si vor avea misiuni complementare, iar definitivarea planurilor se va face in perioada urmatoare. Astfel de mecanisme sunt puse acum la punct in toate zonele judetului Hunedoara, acolo unde asistenta medicala inca se lasa asteptata, iar pentru vestul Vaii Jiului exista o strategie separata, aici urmând sa functioneze si doua dintre cele trei salvari ale SMURD din judet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS