22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUniversitatea de Vara 2006, la final

Universitatea de Vara 2006, la final

Aproximativ 200 de studenti români si straini au participat la tabara de creatie studenteasca de la Petrosani, din cadrul Universitatii de Vara „Castelul Corvinestilor“, manifestare venita in sprijinul artistilor de la mai multe facultati. Timp de aproape o luna, Universitatea din Petrosani a gazduit studenti din centre universitare de profil din Bucuresti, Iasi, Baia Mare, Oradea, Cluj, Timisoara, Sibiu, Chisinau si de la Academia de Mine din Moscova. Prof. univ. Mircea Baron, coordonatorul Universitatii de Vara, declara ca temele abordate de studenti au fost impartite pe mai multe sectiuni, respectiv arta plastica, fotografie, pictura, ceramica, sculptura, paleontologie-antropologie sau sociologie-antropologie, dar cea mai interesanta dintre teme a fost, in acest an, ecoturismul. La aceasta sectiune, studentii au fost pe urmele dinozaurilor pitici din zona Hategului.


Lucrarile lor au fost prezentate in cadrul unei inedite expozitii amenajate atât pe holurile Universitatii, cât si in afara institutiei, si au cuprins intreaga gama de cercetare a tinerilor, iar la finalul expozitiei, operele vor fi amplasate in campusul universitar.


Organizatorii Universitatii de Vara sustin ca manifestarea a fost un succes, iar lucrarile, peste o suta, pe care le-au realizat studentii, au un nivel calitativ ridicat. „Studentii au dat dovada de multa seriozitate, iar rezultatul muncii este apreciabil. Aici, in tabara de creatie, tinerii sunt lasati sa se exprime liber, li se ofera posibilitatea de a lucra experimental, practic“, a declarat Nicolae Dima, rectorul Universitatii din Petrosani. „In general, a fost bine, conditiile au fost un pic mai modeste, dar experienta traita aici a meritat“, a spus un student din anul intâi de la Baia Mare.


Cu lucrarile realizate de studenti, precum si aspecte din perioada de lucru, organizatorii vor realiza un film pe care-l vor trimite universitatilor participante la tabara de creatie de la Petrosani.


Cursurile Universitatii de Vara „Castelul Corvinestilor“ au ajuns in acest an la editia a X-a, fiind una dintre cele mai longevive manifestari studentesti de creatie din tara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS