32.3 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalReguli pentru gravide

Reguli pentru gravide

Despre femeile insarcinate se spune ca stralucesc, ca sunt mai frumoase. Dar pentru a va mentine sanatatea si stralucirea si dupa nastere trebuie sa respectati cele zece porunci ale gravidelor instituite de site-ul idieta.ro.


1. Renuntati sa mai fiti Superwoman: in aceasta perioada nu va mai permite corpul sa munciti la fel de mult ca inainte. Nu, gravidanta nu este o boala, dar va trebui sa reduceti numarul orelor de lucru, ca si activitatile casnice. Luati-va concediu, zile libere. Puneti copilul si sanatatea dumneavoastra pe primul loc. Daca ati hotarât ca acesta este momentul perfect pentru a avea un copil, cariera mai poate astepta câteva luni.


2. Odihniti-va: ridicati-va de la computer si intindeti-va pe canapea. Ridicati-va picioarele pe o perna, puneti-va felii de castravete pe ochi sau cititi o carte si ascultati o muzica linistitoare. La serviciu, odihniti-va intre sedinte si evitati, pe cât posibil, evenimentele mondene. Noaptea trebuie sa dormiti minimum opt ore si folositi zilele de la sfârsitul saptamânii sa dormiti una, doua ore si in timpul zilei.


3. Mai lasati gatitul: sa stati in picioare ore in sir in caldura din bucatarie pentru ca poate fi mai obositor decât o zi de lucru. Rugati-l pe partenerul dumneavoastra sa faca piata si sa cumpere cât mai multe alimente care nu necesita o pregatire elaborioasa si comandati sau iesiti cât mai des la masa in oras.


4. Nu neglijati exercitiile fizice: asta nu inseamna sa alergati sau sa mergeti la aerobic. Cele mai potrivite activitati fizice in aceasta perioada a vietii dumneavoastra sunt plimbarile, gimnastica pentru gravide, inotul si aerobicul in apa. Veti simti imbunatatiri pe toate planurile: piele, muschi, greutate, stare psihica, sanatatea copilului.


5. Fiti la moda: daca aveti impresia ca nu conteaza cum va imbracati in aceasta perioada, pentru ca toata lumea trebuie sa inteleaga prin ce treceti dumneavoastra, va inselati. In primul rând, trebuie sa va imbracati cu haine frumoase, confortabile si potrivite momentului zilei, pentru ca o faceti, in special, pentru starea psihicului dumneavoastra. Gânditi-va ca va asteapta noua luni in care fizicul dumneavoastra se va schimba tot mai mult, deci nu trebuie sa contribuiti la deteriorarea imaginii dumneavoastra exterioare cu o tinuta neingrijita si neasortata. O femeie adevarata stie ca aspectul fizic conteaza indiferent de starea ei.


6. Nu fumati, nu consumati bauturi alcoolice sau substante stupefiante: aveti grija si la consumul de cafeina si zahar, pentru ca tot ceea ce ingurgitati dumneavoastra ajunge vreti, nu vreti, si in corpul micutului dumneavoastra.


7. Beti multa apa pe tot parcursul sarcinii: veti scapa in acest fel de cearcanele asociate greturilor matinale.


8. Rasfatati-va pielea: in timpul sarcinii, multe femei pot observa o schimbare a culorii pielii, o stralucire deosebita a ochilor si pielii. Daca va numarati printre acestea, sunteti o norocoasa. Continuati sa mergeti la cosmeticiana o data pe luna pentru curatarea si ingrijirea tenului dumneavoastra.


9. Nu luati medicamente fara acordul medicului: in timpul sarcinii, veti resimti shimbari hormonale drastice, iar primul semnal este aparitia acneei. Acneea este temporara si va disparea in momentul in care hormonii dumneavoastra vor ajunge din nou la nivelul normal.


10. Acceptati ajutorul celorlalti: atât in timpul sarcinii, cât si dupa nastere. Gasiti o bona care sa va ajute cu ingrjirea copilului, apelati fara rusine la ajutorul mamei sau al soacrei. Invatati-va partenerul sa va ajute la imbaierea copilului, la schimbarea scutecelor, la prepararea biberoanelor. In acest fel, nu va veti mai face griji atunci când il veti lasa singur acasa cu copilul. Acceptati ajutorul prietenelor, dispuse sa va ajute in bucatarie si sa invete una-alta despre ingrijirea bebelusilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS