16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDiplome de excelenta pentru olimpicii craioveni

Diplome de excelenta pentru olimpicii craioveni

97 de elevi, câstigatori ai olimpiadelor nationale si internationale, si 76 de profesori, care i-au sustinut si pregatit permanent, au fost premiati ieri cu sume de bani si diplome de excelenta de catre Consiliul Local si Primaria Craiova.


Festivitatea de decernare a premiilor a fost oficiata de aceasta data de edilul-sef al Craiovei, Antonie Solomon. „Dupa ce vârfurile Craiovei au fost premiate de Consiliul Judetean Dolj, a venit si rândul primariei sa-si arate recunostinta pentru eforturile depuse de elevi si dascali deopotriva. Fara a face concurenta cu nimeni, noi spunem ca suntem mai buni si oferim azi olimpicilor nationali premii in bani si bonusuri substantiale pentru olimpicii internationali. Surprizele noastre nu se vor opri aici…“, a spus Solomon.


Cuvinte de lauda pentru olimpicii Craiovei a avut si inspectorul scolar general, Diana Busoi: „Anul acesta performantele inregistrate au depasit cu mult numarul celor de anul trecut. 2006 a fost primul an in care Doljul s-a clasat pe primul loc la Olimpiada nationala de matematica. Speram ca, de la an la an, atât sumele alocate manifestarilor de acest gen, cât si numarul olimpicilor sa creasca“, a spus Diana Busoi. Toti elevii premiati ieri au primit din partea autoritatilor locale o excursie gratuita in Grecia, in perioada 4-9 septembrie.


Bonus pentru lotul campionilor


Rând pe rând, in functie de performante, olimpicii Baniei au primit ieri diplome, carti de literatura si premii in bani: cinci milioane de lei – locul I, patru milioane de lei – locul II, trei milioane de lei – locul III, si doua milioane de lei – mentiunea. In total, premiile acordate s-au ridicat la aproximativ 650 de milioane de lei. Pentru sase olimpici craioveni, medaliati cu aur la olimpiadele internatioanle si care au alcatuit lotul campionilor, au existat si bonusuri pe masura.


„Pentru mine, aceasta zi este unica. Am participat la olimpiada nationala de fizica, unde am obtinut premiul I si m-am calificat la internationala din Indonezia. Din pacate, acolo nu am câstigat nimic, dar pentru mine simpla participare a insemnat mult. Am capatat o experienta inedita si voi incerca sa fiu si mai bun…“, a spus Radu Ehorovici, elev la Colegiul National „Fratii Buzesti“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS