18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZiua Familiei, dedicata sinistratilor din Dolj

Ziua Familiei, dedicata sinistratilor din Dolj

Actiuni umanitare pentru strângere de fonduri si simpozioane, acestea au fost manifestarile organizate ieri in Craiova cu ocazia Zilei Internationale a Familiei.


Reprezentantii Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala (DDFSS) Dolj au demarat o campanie de colectare de fonduri pentru ajutorarea familiilor din comunele doljene afectate de inundatiile din ultima perioada.


O echipa de angajati ai directiei a amplasat pentru câteva zile, lânga Teatrul National din Craiova, un cort, unde se strâng bani pentru miile de persoane ramase fara locuinta.


„Gestul nostru vine sa-i sprijine pe bietii oameni, miile de familii ramase dupa o viata de munca fara nimic. Timp de doua zile, in cortul amplasat lânga teatru, am incercat sa ne aducem, pe cât posibil, contributia. Primii bani au venit chiar din partea angajatilor nostri, care, dupa posibilitatile financiare, au donat diverse sume de bani. Am solicitat sprijin si de la colaboratorii nostri, pentru ca suma colectata sa fie semnificativa. Banii pe care ii vom strânge ii vom depune in conturile deshise de Prefectura Dolj pentru sinistrati“, a mentionat Florian Vlaescu, director executiv al DDFSS Dolj.


Institutiile publice au prezentat referate având ca tema familia


A doua parte a manifestarilor organizate ieri, pentru Ziua Internationala a Familiei, a constat intr-un seminar cu tema „Protectia familiei – strategii si actiuni ale institutiilor publice si organizatiilor nonguvernamentale“. Reprezentanti ai DDFSS Dolj, ai Inspectoratului Scolar Judetean Dolj, ai consiliului judetean, Primariei Craiova, Inspectoratului de Politie si ai Organizatiei World Vision au prezentat referate având ca tema familia. „Directia pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala Dolj are competenta in plata alocatiei pentru copii, alocatiile complementare si alocatiile de sustinere monoparentale, plata familiei in vederea cresterii copilului, iar toate acestea au legatura cu familia“, a mai spus directorul executiv al DDFSS Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU