22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGOSCOMLOC SA Uricani a ales concedierea colectiva

GOSCOMLOC SA Uricani a ales concedierea colectiva

Aproape jumatate din totalul angajatilor de la societatea de gospodarire din Uricani vor fi concediati, firma GOSCOMLOC SA urmând sa fie monitorizata de un expert contabil timp de sase luni, dupa care se va declara falimentul sau revigorarea activitatii economice. 25 de angajati, din totalul de 60, urmeaza sa intre in somaj si sa beneficieze de Ordonanta Guvernamentala nr. 8, actualizata, iar societatea trebuie sa se redreseze, in conditiile in care datoriile depasesc 30 de miliarde de lei vechi.


Firma de gospodarire din acest oras a ajuns intr-o situatie critica dupa ce a acumulat 1.364.867,09 RON datorii la bugetul general, iar la acestea, pe lânga penalitati, se adauga si datoriile catre furnizori, in valoare de 1.895.619,31 RON. „Motivele pentru care s-a ales concedierea colectiva sunt legate de imposibilitatea firmei de a mai face fata din cauza dificultatilor economice. Cei de la GOSCOMLOC nu pot nici sa participe la licitatii, pentru ca au datorii, si asa s-a ajuns ca nu mai au aproape nimic de facut. Totusi, mai sunt pastrate câteva posturi, iar un specialist din Deva va veni sa monitorizeze activitatea timp de sase luni“, a spus Costel Stancu, viceprimarul orasului Uricani.


Muncitorii care mai ramân in organigrama societatii au primit de lucru si au in sarcina câteva obiective, printre care intretinerea si repararea centralelor termice, curatenia in oras, salubrizarea si rampa de gunoi. GOSCOMLOC SA Uricani are, printre altele, ca obiect de activitate producerea si distributia energiei termice, prin centralele termice de cartier, depasite si uzate, aici locurile de munca fiind sezoniere, numai când se da caldura. Printre motivele invocate la acest capitol se regasesc si lipsa de investitii la centralele termice, pierderile din sistem si cheltuielile mult prea mari cu materia prima.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS