15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPatru si Berneanu, eliberati de tribunal

Patru si Berneanu, eliberati de tribunal

Tribunalul Dolj a dispus ieri inlocuirea masurii arestarii preventive cu obligarea de a nu parasi tara pentru Tibi Patru si Bogdan Berneanu, jurnalistii trimisi in judecata pentru obtinerea unei restituiri ilegale de TVA. La aflarea vestii, Berneanu si Patru s-au bucurat, ba chiar au promis rudelor ca vor fi acasa in câteva ore, ceea ce nu era insa posibil din punct de vedere juridic.


Procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj au decis inca de ieri sa formuleze recurs impotriva deciziei de eliberare din arest a celor doi. Prin urmare, Tiberiu Patru si Bogdan Berneanu ar putea fi pusi in libertate, numai in cazul in care Curtea de Apel Craiova va respinge recursul procurorilor. Cei doi se afla in arest preventiv din 13 martie 2006.


Reamintim ca procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au dispus trimiterea in judecata a unui numar de cinci persoane, din care fac parte jurnalistii Tibi Patru, Bogdan Berneanu, Mihai Gavrila, Simona Mladin, precum si Vergica Diaconu, pentru savârsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala si asociere in vederea savârsirii de infractiuni. Conform rechizitoriului, cei cinci au obtinut, in august 2004, o restituire ilegala de TVA de aproximativ 5,5 miliarde de lei vechi de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS