16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMedici si notari, restantieri la CAS

Medici si notari, restantieri la CAS

15 medici de familie si noua notari publici din judetul Dolj au restante la plata asigurarilor sociale de sanatate. Constatarea a fost facuta de inspectorii Corpului de control al Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj, care efectueaza o serie de controale privind modul in care isi achita liber-profesionistii contributiile la fondul de asigurari sociale de sanatate. „Din cei 298 de medici de familie din Dolj, 15 au restante de anul trecut la virarea contributiei, totalizând 20-30 de milioane de lei. De asemenea, in judet sunt aproximativ 100 de medici care nu au putut prezenta la control din diverse motive documentele doveditoare. Acestia au fost notificati in februarie sa vina cu toate documentele necesare pentru a lamuri situatia“, a declarat Daniela Gheorghe, purtatorul de cuvânt al CAS Dolj.


Actiunile de control ale CAS Dolj – care ii vizeaza pe medici – sunt justificate de faptul ca de la 1 aprilie, conform proiectului contractului-cadru pe 2006, furnizorii de sevicii medicale ar putea fi obligati ca la incheierea contractului de furnizare a serviciilor medicale cu casa de asigurari de sanatate sa prezinte si dovada ca nu au restante la plata contributiilor pentru asigurarile sociale de sanatate.


Restantierii au primit somatii


Reprezentantii CAS Dolj sustin ca este un lucru inedit ca tocmai aceia care sunt platiti din fondul de asigurari de sanatate sa intre in categoria rau-platnicilor, insa se poate si mai rau. Nici cei care au legea in mâna nu sunt intotdeauna cei mai buni contribuabili. In evidentele CAS, noua dintre cei 41 de notari publici din Dolj figureaza cu datorii la fondul asigurarilor de sanatate. „Le-am trimis somatii. Patru dintre ei au contestat insa ca ar avea datorii, iar in momentul de fata facem verificari pentru a clarifica situatia“, a precizat purtatorul de cuvânt al CAS Dolj. Acesta a refuzat in schimb sa spuna numele rau-platnicilor pe motiv ca nu s-au finalizat controalele.


Daniela Gheorghe mai spune ca toate cabinetele individuale sunt cuprinse in planul de control al CAS Dolj, inceput in luna noiembrie 2005 si care urmeaza sa se finalizeze in luna martie 2006.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS