19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMunca la negru - sanctionata aspru

Munca la negru – sanctionata aspru

Unii agenti economici uita de lege si incearca sa profite de pe urma oamenilor care sunt pusi la munca fara forme legale.


Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Mehedinti atrag atentia ca munca la negru are repercusiuni atât asupra angajatorului, cât si asupra lucratorului.


In ultimele zece zile, controalele la unitatile din Mehedinti care se ocupa cu confectii imbracaminte au scos la iveala mai multe nereguli, pentru care inspectorii au dat amenzi de 560 de milioane de lei vechi.


Doua societati au fost depistate cu 12 angajati pentru care nu aveau forme legale.


O firma a fost amendata cu 80 de milioane de lei, iar cea de-a doua cu 480 de milioane de lei vechi, iar pentru neregulile descoperite in protectia muncii au mai fost sanctionate cu 220 de milioane de lei vechi.


Chiar daca oamenilor le este teama ca vor ramâne fara un loc de munca, acestia trebuie sa constientizeze ca au de pierdut foarte mult. Ei nu au dreptul la protectie sociala si nici nu pot primi retete compensate, iar despre vechime pe cartea de munca nici nu mai putem vorbi.


Agentii economici – vizitati si de inspectorii OJPC


Cei cinci inspectori ai OJPC Mehedinti au efectuat in ultima saptamâna 11 controale specifice, ocazie cu care au descoperit sase agenti economici care incalcau legislatia in vigoare.


In mai multe magazine au fost descoperite produse cu abateri de informare-etichetare in valoare de 5,8 milioane de lei. Inspectorii OJPC au mai depistat si produse periculoase pentru consumul uman. Acestea au fost distruse imediat. Agentii economici au fost amendati contraventional cu suma de cinci milioane de lei si au fost acordate mai multe avertismente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS