22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorul de la Ambulanta, demis peste noapte

Directorul de la Ambulanta, demis peste noapte

Directorul Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) Vâlcea a fost eliberat ieri din functie. Conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) a renuntat la serviciile sale manageriale, imputându-i faptul ca nu a absolvit un curs de urgente prespitalicesti. Revoltat de decizia pe care o considera injusta, fostul director va contesta in instanta hotarârea DSP.


Vestea eliberarii din functie a lui Virgiliu Balasanu, care timp de aproape doi ani a condus SJA Vâlcea, a luat prin surprindere multe persoane care fac parte din sistemul sanitar. Decizia DSP Vâlcea s-a concretizat printr-o adresa scrisa, trimisa ieri directorului. In adresa se mentiona ca directorul va fi inlocuit, pe motiv ca nu a urmat in anul 2005 cursurile de urgente prespitalicesti. Potrivit lui Virgiliu Balasanu, aceasta a fost o conditie absurda impusa de DSP, la aproximativ trei luni dupa ce câstigase concursul de director la SJA. Fostul director al Ambulantei crede ca nu acesta a fost motivul real al indepartarii sale, ci unele interese personale. „Mi s-a pus conditia sa urmez acel curs, pe baza unei legi aparute in urma cu doi-trei ani. In anul 2005 am urmat alta specializare, in urma careia am obtinut competenta in managementul serviciilor de sanatate, impusa de actuala lege. Mai mult, acel ordin al DSP nu era semnat de un consilier juridic ci doar de doamna directoare. Este adevarat ca mi s-a pus in vedere sa obtin competenta pe urgentele prespitalicesti, insa in 2005 nu s-au tinut aceste cursuri si urma sa le fac in 2006. De aceea, consider ca nu este justificata schimbarea mea. Daca mi s-ar fi spus de la inceput, nici nu mai participam la examen“, a declarat Virgiliu Balasanu, ex-director SJA.


Memoriu la Ministerul Sanatatii


Nemultumit de hotarârea DSP, Virgiliu Balasanu promite ca lucrurile nu vor ramâne asa. Intr-o prima faza, acesta va inainta azi un memoriu catre Ministerul Sanatatii, in care sa explice modul in care a fost destituit. „Dupa aceasta, intentionez sa atac in instanta decizia luata, pentru ca managementul meu pe 2005 nu a inregistrat deficiente. Nu cred ca acesta a fost motivul real, ci este vorba de o decizie personala. Nu a fost o hotarâre influentata politic, dar cineva urmareste acest post“, a mai spus Balasanu. Adriana Ghenita, directoarea DSP Vâlcea, nu a discutat prea mult pe marginea acestui subiect. „Este o decizie justa. Nu s-a conformat cerintei formulate in anul 2005. Nu a fost nici o decizie personala“, a afirmat Adriana Ghenita. Surse neoficiale sustin ca la baza acestei decizii ar fi stat si scandalul combustibilului de anul trecut care a agitat spiritele in institutia medicala. Pentru ca furnizorii sistasera aprovizionarea cu combustibil a SJA, iar datoriile erau de miliarde, insusi prefectul il amenintase cu demiterea pe Virgiliu Balasanu. Totusi, acesta considera ca prefectul Anuta Handolescu nu a avut acum un cuvânt de spus. „Nu cred ca s-a amestecat cu nimic. Atunci a fost doar o reactie de moment, pentru ca a fost informata gresit. Oricum, astfel de crize apar periodic in toata tara“, a spus fostul director. Virgiliu Balasanu va ocupa in continuare functia de medic in cadrul SJA. Ieri, acesta a predat stafeta doctorului Alexandru Maiorescu, care va asigura interimatul SJA. Concursul pentru ocuparea functiei va fi organizat in maximum 60 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS