17.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPesediştii pohtesc la funcţia Dianei Buşoi

Pesediştii pohtesc la funcţia Dianei Buşoi

Negocierile la nivel local dintre PD-L şi PSD se află în stand-by, după ce Ion Prioteasa, preşedintele social-democraţilor doljeni, a aruncat o bombă: PSD Dolj alege primul şi ar vrea Inspectoratul Şcolar Judeţean. În tabăra pedeliştilor – stupoare, pentru că, în viziunea lor, negocierile nu au început încă.

 

Organizaţia judeţeană a PSD a început în forţă negocierile pentru ocuparea scaunelor de director din instituţiile deconcentrate doljene. În timp ce pedeliştii cred că încă sunt la stadiul de discuţie despre cum or să decurgă negocierile în zilele următoare, pesediştii au pus punctul pe „i“, adică pe Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, instituţie pe care o vor cu orice preţ. „La nivel local, nu ne-am întâlnit de foarte multe ori. O singură dată, în formulă completă, delegaţiile au stat faţă în faţă şi principalul punct de discuţie a fost despre cum să guvernăm negocierea. Am făcut o listă cu instituţiile. Conform protocolului, PSD trage primul şi instituţia pe care noi am ales-o este ISJ Dolj. Aceasta are reverberaţie în tot judeţul şi am un mandat din partea primarilor care nu doresc decât ISJ“, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele PSD Dolj.

Cum din partea partenerilor de alianţă nu a primit nici un răspuns, Prioteasa îi asigură că nu se grăbeşte, dar că nu renunţă la postul Dianei Buşoi. „Eu am răbdare de chinez şi voi aştepta ca ei să se hotărască. Nu avem de ce să ne grăbim. Aceasta este o condiţie fără de care nu se poate. Sunt de felicitat că ei ţin de oameni. Diana Buşoi a fost un soldat bun, chiar un general, şi este normal să îi acorde sprijin. Nu dăm vina pe PD-L pentru că în prezent nu mai negociem. E omeneşte să facă acest lucru. Şi noi l-am fi făcut“, a spus Prioteasa.

 

Totul începe de la ISJ

 

Pesediştii nu par dispuşi la concesii şi negocieri şi susţin că nu vor nici măcar un post de viceprimar al Craiovei. „Nu-mi doresc o funcţie de viceprimar la Craiova şi nici în alt consiliu local. Este destul ce avem noi. Negocierile le pornim de la ISJ Dolj“, a spus Prioteasa. Cât despre pesediştii care se antrenează pe margine ca să ocupe scaunul de inspector general la ISJ, conducerea PSD susţine că sunt 20. Surse din PSD Dolj declară că printre nominalizaţi se numără Monalisa Gălăteanu, fost deputat de Dolj, Antoaneta Dobrescu, directoarea Liceului de Artă „Marin Sorescu“ din Craiova, Florea Găină, director adjunct la Grupul Şcolar Electroputere, şi Aristidie Gheorghiu, fost director la ISJ Dolj.

 

Pedeliştii nu vor să tragă, ci să negocieze

 

Pedeliştii doljeni sunt şocaţi de strategia adoptată de PSD şi susţin că încă nu s-a stabilit nimic. „Nu ar trebui să discutăm despre aceste negocieri, pentru că nu s-au finalizat. La sfârşitul lor ar trebui să se dea publicităţii rezultatele. Nu am plecat cu această idee de la negocierea de duminică, ci am vorbit să facem în aşa fel încât cei mai buni oameni din ambele partide să ocupe aceste funcţii de conducere“, a declarat Marian Jean Marinescu, prim-vicepreşedintele PD-L Dolj.

Dacă va fi respectat protocolul, atunci PD-L Dolj va trebui să renunţe la postul de inspector şcolar general. „Este adevărat că protocolul prevede ca partidul care are prefectul să aleagă primul, dar PD-L a încercat să mergem pe o formulă de negociere prin care să punem în funcţii oameni calificaţi. Noi împreună nu am decis nimic şi de aceea insistăm să nu mergem pe formula tragerii, ci pe negociere. Dacă va fi să respectăm protocolul, atunci va trebui să ne supunem lui“, a precizat Marinescu. PSD Dolj îl va numi în funcţia de prefect pe Florin Stancu, actualul director de la Direcţia Judeţeană de Protecţie a Copilului şi Asistenţă Socială.

 

„Declaraţia domnului Prioteasa este politică şi nu rezultatul unei negocieri“

 

Diana Buşoi consideră că declaraţiile liderului pesedist sunt politice şi aşteaptă rezultatele finale ale negocierilor. „O să aştept rezultatul întâlnirilor şi o să comunic cu membrii comisiei de negociere. Declaraţia domnului Prioteasa este politică şi nu rezultatul unei negocieri“, a declarat Diana Buşoi, inspector şcolar general al ISJ Dolj.

Din echipa de negociatori a PD-L Dolj fac parte Radu Berceanu, ministrul transporturilor, deputaţii Marian Jean Marinescu şi Constantin Dascălu, Ştefan Stoica, fostul şef al Direcţiei Apelor Jiu, şi Vergică Şovăilă, primarul comunei Călăraşi. Din tabăra pesedistă fac parte Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, deputaţii Valeriu Zgonea, Claudiu Manda şi Petre Petrescu şi Sorin Iordache, fostul viceprimar al Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII