19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria se luptă cu omizile

Primăria se luptă cu omizile

Serviciul Public de Salubritate a declanşat ieri-noapte acţiuni de exterminare a şobolanilor, omizilor păroase şi ţânţarilor.

Primăria Craiova a declanşat ieri o acţiune pentru eradicarea omidei păroase. Pentru a preîntâmpina extinderea focarelor, Direcţia Fitosanitară (DFS) Dolj a alertat autorităţile locale să demareze tratamentul împotriva omidei păroase. În acest fel, administraţia locală speră ca pomii să nu mai fie devoraţi de omizi, aşa cum s-a întâmplat vara trecută. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a explicat că oraşul a fost împărţit în nouă sectoate, fiind vizate parcurile şi zonele verzi.
„Operaţiunea va fi făcută de Serviciul Public de Salubritate (SPS), care care are în gestiune activitatea. Substanţa cu care se va acţiona nu este periculoasă pentru oameni şi animale. A fost primită gratis de la direcţie“, a adăugat edilul.
În prima fază, care se desfăşoară în perioada 8 – 10 iunie, între orele 20.00 şi 24.00 şi 4.00 şi 8.00, sunt luate în colimator circa 200 de hectare. Printre zonele vizate se numără spaţiile verzi din zona Teatrului Naţional, Biserica Madona Dudu, Rotonda, Parcul Crizantemelor sau Parcul „Nicolae Romanescu“. La recomandarea DFS Dolj, a doua etapă se va desfăşura la sfârşitul lunii iulie, începutul lui august.

200 de milioane de lei pentru ţânţari şi şobolani

Municipalitatea nu a uitat nici de ţânţari şi şobolani, la numai o zi de la finalizarea acţiunii pentru eliminarea omidei păroase urmând să înceapă dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea la nivelul Băniei.
Suma care va fi cheltuită ajunge la aproximativ 200 de milioane de lei. În plus, pentru că e prima dată când SPS se ocupă de acţiune, primăria a achiziţionat şi o parte dintre utilaje cu alte 200 de milioane de lei. „E vorba de două generatoare de produs ceaţă, care vor fi purtate pe maşini, şi de patru generatoare folosite de operatori, dar şi de zece utilaje. Mai avem în program să luăm cu 150 de milioane de lei autospeciale, pentru care se face a treia licitaţie“, a menţionat Nicu Tuţu, director adjunct în cadrul Direcţiei de Servicii Publice din primărie. Municipalitatea recomandă asociaţiilor de proprietari să facă acţiunile amintite în perimetrul lor, în aceeaşi perioadă, pentru ca efectul să fie cel scontat.
Intervenţiile vor fi realizate în acelaşi interval de timp ca şi tratamentul împotriva omidei păroase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS