16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalJocuri de lumini ca la Paris

Jocuri de lumini ca la Paris

Atmosfera Sarbatorilor a cuprins si Craiova. Mii de beculete, kilometri de instalatii si ghirlande, sute de perdele luminoase au impodobit de câteva zile centrul orasului. Pe lânga toate acestea, zilnic, inca de la orele diminetii, colindele rasuna de la fântâna „cântatoare“ din Piata Prefecturii.


Lumina, colindele si spiritul Sarbatorilor au patruns si in sufletele miilor de craioveni. Clopotei, oameni de zapada, brazi sunt doar câteva dintre figurinele luminoase ancorate pe stâlpii de pe marginea strazilor principale ale centrului urbei. Alaturi, perdele luminoase care impodobesc copacii din English Park si din parculetul din spatele Teatrului National. 675 de perdele luminoase, 3.500 de metri de ghirlande multicolore, aproximativ 1.000 de figurine arborate pe stâlpi… Si asta nu este totul. Toti copacii de-a lungul bulevardului Calea Bucuresti, incepând din acest an, sunt impodobiti cu sute de beculete colorate si instalatii electrice. „Impodobirea Craiovei a fost facuta fara ca primaria sa dea vreun leu. Platim o suma nesemnificativa, in comparatie cu primariile din alte orase, pentru iluminarea din oras. In timpul vizitei pe care o vom face saptamâna viitoare in Franta, vom incerca pe cât posibil sa copiem stilul lor de decorare a oraselor. Vreau ca oamenii sa nu gaseasca nici o diferenta intre decoratiunile de pe Champs Elysees si cele de pe bulevardele din Craiova“, a spus primarul Antonie Solomon.


Cunoasterea Mântuitorului Iisus Hristos


Copiii vor avea toate motivele de bucurie, in numai câteva zile va incepe montarea celor doua orasele care vor fi special amenajate pentru ei. Câte un pom de Craciun imens va fi asezat la intrarea in fiecare orasel al copiilor, iar ca noutate un castel „de vis“, Mos Craciuni gonflabili, trenulete, figurine imense, jocuri mecanice. „In Ajunul Nasterii Mântuitorului, craiovenilor le este pregatit un spectacol stradal in regia maestrului McRanin, care va incerca sa reproduca momentul nasterii lui Hristos. Regalul se va intitula «Cunoasterea Mântuitorului Iisus Hristos» si va fi interpretat de actori, de zeci de oameni imbracati in costume asemanatoare acelor timpuri. Va fi montata o iesle, vor fi aduse animale, va fi ceva cu totul aparte“, a adaugat primarul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII