18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPromovari de personal fara avize

Promovari de personal fara avize

Mai multe persoane din organigrama Primariei municipiului Petrosani au fost promovate pe functii de conducere fara avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, motiv pentru care acum ar putea fi nevoite sa dea banii inapoi. Suma totala, care a fost calculata de inspectorii financiari ai Curtii de Conturi, se ridica la 12.340 RON, insa Serviciul contabilitate din cadrul institutiei a facut contestatie la raportul intocmit si inca nu se pune problema returnarii banilor.


In raportul Curtii de Conturi se arata ca „mai multe persoane cu functii publice au fost promovate in functii de conducere temporar, fara avizul Asociatiei Nationale a Functionarilor Publici si cu depasirea celor sase luni prevazute de lege“, dar reprezentantii Primariei din Petrosani sustin ca nici unul dintre cei patru functionari care au fost promovati in functii de conducere nu avea nevoie de avizele respective si ca toti aveau studiile necesare. „Unul dintre posturi a fost scos la concurs de mai multe ori si nu s-a prezentat nici un candidat, iar numirea in functia de sef al Serviciului de urbanism era necesara pentru ca trebuia cineva sa elibereze certificatele de urbanism si autorizatiile de urbanism si functionarul indeplinea conditiile privind studiile. Un alt caz este cel de promovare dintr-o functie de conducere in alta, dupa transformarea postului, lucru pentru care nu mai este nevoie de avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. S-a facut contestatie si asteptam raspunsul“, a declarat Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.


In plus, reprezentantii primariei au cerut ca returnarea banilor sa se faca numai pe perioadele care depasesc cele sase luni in care este legala numirea temporara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS