22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiMisterele Universităţii

Misterele Universităţii

Se anunţă un final de campionat încins, aproape incendiar. Pentru mine, ca fost fotbalist dintr-o mare provincie, Oltenia, contează în acest moment faptul că formaţiile Universitatea şi Pandurii nu mai sunt în zona fierbinte a clasamentului, iar Ştiinţa, echipa-fanion a noastră, a renăscut în acest retur din 2008. Totodată, contează şi faptul că, după 17 ani de la titlul Universităţii din 1991, alt team din provincie, CFR Cluj, are şanse de a stopa Capitala, iar meciul de duminică seară, Dinamo – CFR Cluj, ne-a arătat că formaţia ardelenilor, alcătuită de un impresar craiovean (!), şi-a revenit.
Dacia Mioveni – Universitatea 1-2. De ce am pus titlul acesta, „Misterele Universităţii“? Pentru că, aşa cum am scris şi săptămâna trecută, în repriza a doua a meciului Ştiinţa este altă echipă! Oltenii lui Napoli se joacă mult cu inimile suporterilor; aşa au făcut-o şi la Mioveni. Fostul jucător al Craiovei, Dănuţ Frăsineanu, s-a ţinut de cuvânt şi a marcat în poarta Universităţii destul de repede, în minutul 15. După pauză, apa sfinţită a lui Nicolo Napoli i-a trezit pe olteni şi aceştia au reuşit în patru minute miracolul, două goluri, prin Luţu şi Dina, şi astfel Universitatea a obţinut încă trei puncte la capătul unui meci în care rivalitatea a fost peste tot, în teren, pe banca antrenorilor, în tribună. Toată lumea laudă ultimele rezultate, aşa cum o fac şi eu, dar să nu uităm obiectivele anunţate la începutul sezonului…
„U“ Cluj – Oţelul 2-1. Deşi au câştigat, studenţii clujeni ocupă tot ultima poziţie din clasament, dar ei speră… Au învins o echipă a contrastelor, „oţelarii“ din Galaţi alcătuind o formaţie în stare să bată pe Steaua, Dinamo sau Rapid, dar şi să piardă în faţa unor grupări din subsolul clasamentului.
Gloria Bistriţa – Poli Timişoara 0-0. Şi jocul din teren a fost tot… zero-zero, ambele combatante zbătându-se pe un teren mocirlos, care n-a convenit jucătorilor. Dacă Timişoara vrea calificarea într-o cupă europeană, ar fi trebuit să câştige; un fotbalist adevărat joacă bine şi pe apă!
Unirea Urziceni – Farul 0-0. Elevii lui Dan Petrescu au început să aibă probleme acasă, aşa cum s-a întâmplat şi în partida cu Farul, „marinarii“ lui „Săpăligă“ luptând cu ardoare pentru evitarea retrogradării.
Rapid – Ceahlăul 5-1. Giuleştenii au obţinut, în sfârşit, prima victorie pe teren propriu în 2008. Şi acest lucru s-a petrecut după… evenimentele cu „bricheta“, Rapidul jucând astfel sâmbătă fără suporteri şi cu un antrenor interimar, Marian Rada. Plăieşii lui „Pinalti“ au evoluat modest, iar declaraţia lui Viorel Hizo este ciudată. „Dulăul“ a spus că pe ei nu-i interesează meciul cu Rapid (?!), ci doar partidele de acasă, pe care trebuie să le câştige, astfel putând să se salveze de la retrogradare.
UTA Arad – Gloria Buzău 2-1. „Bătrâna Doamnă“ a jucat foarte bine şi a câştigat pe merit. După înfrângerea în faţa Craiovei, arădenii au avut o evoluţie bună în partida cu Steaua, din Ghencea, iar duminică au reuşit să obţină trei puncte.
Vaslui – Steaua 0-1. Nu comentez declaraţii, ci spun doar că pe teren am văzut două echipe care nu au vrut să rişte, mulţumindu-se cu arma contraatacului şi mizând pe fazele fixe. A câştigat Steaua, dar n-a strălucit.
Pandurii – Poli Iaşi 1-0. Moldovenii lui Ionuţ Popa au fost, probabil, în excursie prin Târgu Jiu şi s-au lăsat copleşiţi de Poarta Sărutului… O victorie foarte importantă a elevilor lui Neagoe, care, iată, continuă marşul salvării.
Dinamo – CFR Cluj 1-2. Liderul a venit în Ştefan cel Mare cu altă lecţie de fotbal faţă de ultimele jocuri modeste din deplasare. Apărarea „câinilor“ a fost franjuri, ca să zic aşa. CFR Cluj? Bine aşezată în teren, fără să rişte, cu un Semedo în zile mari, echipa a obţinut o victorie mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS