14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiPatru meciuri aproape decisive

Patru meciuri aproape decisive

Intr-o vreme in care Adrian Mititelu visa la 15 puncte dupa primele cinci etape, mi-am „permis“ sa scriu in acest colt de pagina, chiar inaintea primei etape, acel 0-0 cu Vaslui, ca Universitatea Craiova se va zbate in acest campionat in ghearele retrogradarii. Cine a avut dreptate si cine a dat cu oistea in gard puteti judeca singuri.


Victoria de la Urziceni inseamna enorm, mai ales din acest punct de vedere: e un succes obtinut pe terenul unei colege de suferinta. Important e ca dupa triumful obtinut in fata trupei lui Dan Petrescu echipa si oamenii din jurul ei sa ramâna cu picioarele pe pamânt, mai ales ca declaratia „Bursucului“, anume ca „Universitatea Craiova a tras un singur sut pe poarta si a marcat doua goluri“, nu era deloc departe de adevar. Sigur ca asta nu scade cu nimic din meritele Craiovei si ale noului sau antrenor. Dupa cum la fel de sigur e ca drumul de la actuala echipa la una care sa semene cu Universitatea din finalul anilor ’80, asa cum isi doreste Stefan Stoica, e inca lung.


Urmeaza patru etape in care Universitatea va intâlni numai echipe vecine de clasament si de dureri de cap: Ceahlaul, FC National, Pandurii si Jiul. Tinând cont ca dupa aceste etape urmeaza alte trei de foc, adica acasa cu Timisoara si Farul, plus deplasarea de la Arad, devine limpede ca de zestrea urmatoarelor patru meciuri depinde foarte mult viitorul alb-albastrilor. Un minimum de sase puncte e absolut obligatoriu. Sub stacheta acestor sase puncte viitorul se coloreaza in gri inchis. Peste cele sase puncte ar putea aparea linistea.


Incheind in ton optimist, merita mentionat succesul pe care Ilie Balaci l-a inregistrat in duelul direct cu Anghel Iordanescu din campionatul Emiratelor Arabe Unite. Al Shabab, echipa lui Balaci, a invins cu 3-1 pe Al Ain, formatia pregatita de Iordanescu si Silviu Lung. Pentru Balaci victoria e cu atât mai importanta cu cât, in urma cu ceva vreme, intre el si Iordanescu au iesit ceva scântei, ca urmare a unor schimburi de replici purtate prin coloanele ziarelor din tara. Lui Ilie jurnalistii arabi ii spun „The hunter of trophies“, adica „Vânatorul de trofee“. Daca arabii ar sti ca in România lui Iordanescu i se zice „Generalul“, atunci ar trebui ca lui Balaci sa-i schimbe supranumele. Cum? Sa-i zica, de exemplu, „Maresalul“, nu?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU