15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAccidente în lanţ

Accidente în lanţ

Şase persoane au ajuns la spital în stare gravă, în urma unor accidente de circulaţie produse la sfârşitul săptămânii trecute în câteva localităţi din Vâlcea. Principalele cauze care au favorizat producerea acestor evenimente rutiere au fost condiţiile meteorologice nefavorabile şi viteza excesivă.

 

Florin C., de 24 de ani, din comuna Vlădeşti, judeţul Vâlcea, a condus o Dacie 1310 vineri, în jurul orei 8.00, acroşându-l în localitate pe Constantin N., de 74 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma impactului, a rezultat rănirea pietonului, diagnosticat cu fractură de femur stâng. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Atât lui, cât şi pietonului le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Alt accident s-a petrecut în localitatea Bujoreni, sâmbătă, 13 decembrie, la ora 18.00. Maria G., de 71 de ani, s-a angajat în traversarea DN 7, prin loc nepermis şi fără să se asigure, fiind acroşată de o Dacie Logan, condusă de Romică G., de 37 de ani, din Alexandria, judeţul Teleorman. În urma accidentului, bătrâna rănită grav a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde, în urma investigaţiilor medicale, i s-a stabilit diagnosticul: contuzie torace şi fractură bazin. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Sergiu L., de 19 ani, din comuna Budeşti, judeţul Vâlcea, a condus un Opel Ascona, în comuna Olanu. Pentru că nu a adaptat viteza de deplasare, carosabilul fiind acoperit cu apă, a pierdut controlul volanului, a intrat în şanţul din partea dreaptă a drumului, după care a lovit un cap de pod. „În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală atât a conducătorului auto, cât şi a altor două persoane aflate în autoturism: Anca C., de 20 de ani, din comuna Budeşti, şi Marinela I., de 19 ani, din Râmnicu Vâlcea. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În aceeaşi noapte, la ora 2.30, Vlad E., de 28 de ani, din Râmnicu Vâlcea, a condus un Peugeot, în localitatea Mihăeşti, din direcţia Băbeni către Râmnicu Vâlcea, şi, pentru că nu a adaptat viteza la condiţiile meteo rutiere – timp ploios, carosabil acoperit cu apă -, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă spre stânga, după care s-a răsturnat. În urma accidentului, a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, în stare gravă“, a precizat subinspectoarea Diana Smărăndoiu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII