18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalComercianţii de brazi se lasă aşteptaţi

Comercianţii de brazi se lasă aşteptaţi

Doar trei societăţi comerciale din Olt au solicitat Primăriei Slatina, până ieri, spaţiu pentru comercializarea pomilor de Crăciun.

Câteva firme interesate de comercializarea brazilor au solicitat, săptămâna trecută, Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat (DADPP) din cadrul Primăriei Slatina spaţiu în zona Pieţei Zahana pentru vânzare.
„Până în prezent, trei firme din Slatina au solicitat spaţiu în zona Pieţei de la Zahana pentru a comercializa brazi. Cred că, începând cu 10 decembrie, vor solicita spaţiu mult mai mulţi comercianţi“, a declarat directoarea adjunctă a DADPP, Rita Geanina Bobicu.
Anul trecut au venit în oraş cu brazi sau molizi şi comercianţi din Vâlcea, Argeş sau Harghita. Pomii de Crăciun se vând atât în Piaţa Zahana, cât şi în Piaţa „Fraţii Buzeşti“. Cei interesaţi pot închiria spaţiu comercial contra sumei de 4,2 lei/metru pătrat/zi.

Direcţia Silvică, în control

Comercianţii sunt aşteptaţi să ajungă cu marfa, producţie autohtonă sau de import, până cel târziu la sfârşitul săptămânii viitoare. În judeţ nu există plantaţii cu brazi pentru vânzare. „Direcţia Silvică nu are brazi de comercializat. Există o pepinieră de brazi, în suprafaţă de 0,15 hectare, care are în jur de 2.500 de puieţi, în zona Ocolului Vultureşti, însă aceştia sunt pentru angajaţii direcţiei“, a spus purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Slatina, George Vâle. În a doua jumătate a lunii, Direcţia Silvică va efectua controale în pieţele şi târgurile din judeţ pentru a depista eventualele probleme legate de comercializarea brazilor.
„În această lună vom organiza împreună cu organele de poliţie, jandarmerie şi Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Vâlcea controale în pieţe şi târguri conform programului de acţiune «Scutul Pădurii». Vor fi verificate documentele de provenienţă ale brazilor, vor fi controlaţi dacă au crotalii şi dacă au ştampila aplicată“, a mai spus George Vâle. În cazul în care vor fi depistate nereguli în ceea ce priveşte comercializarea pomilor de Crăciun, comercianţii riscă amenzi între 1.000 şi 3.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS