16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSistem modern de colectare a deşeurilor

Sistem modern de colectare a deşeurilor

Cartierul Steaua Roşie din municipiul Slatina are, de ieri, un sistem modern de colectare a deşeurilor – numit Easy. El se deosebeşte de cel vechi prin faptul că nu se va mai produce mizerie în jurul containerelor şi va dispărea mirosul neplăcut din preajma lor, acestea nepermiţând depunerea deşeurilor decât printr-o fantă cu diametrul de 35 cm.
Sistemul Easy este format din containerele subterane şi din autospeciala care le manevrează. Potrivit directorului SC Salubris SA, Constantin Tiţa, utilajul, care este primul de acest fel din România şi din sud-estul Europei, a costat 330.000 de euro, urmând ca, pe măsură ce noile puncte de colectare vor fi realizate, societatea de salubrizare să achiziţioneze încă o autospecială. Tiţa a mai spus că pentru întregul oraş ar fi nevoie de 300 de containere şi trei utilaje, urmând ca, în doi ani, Slatina să aibă puncte de colectare dotate cu recipiente subterane asemenea celor patru puncte-pilot amplasate în cartierul Steaua Roşie.
Procedeul colectării deşeurilor prin acest sistem modern este următorul: fiind complet automatizat, un braţ telescopic articulat dotat cu o cameră video este ghidat electronic pentru ridicarea containerelor subterane şi manevrarea către suprastructura compactoare a autospecialei, unde sunt golite. Introducerea containerului subteran după golire se face cu o precizie de 0,5 cm, braţul telescopic al utilajului memorând locul de unde a fost ridicat. Pe lângă precizia şi flexibilitatea pe care le oferă, sistemul asigură şi o securitate sporită lucrătorilor, directorul societăţii de salubrizare menţionând că şoferul se poate descurca singur. Acest sistem modern de colectare a deşeurilor este rezultatul unei bune colaborări între SC Salubris SA şi administraţia locală slătineană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS