15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDeficienţe în întreţinerea autosanitarelor

Deficienţe în întreţinerea autosanitarelor

Controlul desfăşurat în ultimele săptămâni la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt a scos la iveală câteva deficienţe, legate, în special, de întreţinerea ambulanţelor.

 

În urma controlului mixt desfăşurat la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt în ultimele săptămâni, concluziile vor fi transmise astăzi Ministerului Sănătăţii. Şefa Autorităţii de Sănătate Publică, dr. Marinela Madan, a declarat ieri că nu s-au descoperit lucruri extrem de grave, dar că mai sunt încă multe aspecte de îndreptat în activitatea Ambulanţei. Prima bilă neagră o primesc ambulanţierii pentru modul în care îşi îngrijesc maşinile. S-a descoperit că se folosesc incorect materialele dezinfectante sau, mai grav, că nu se foloseşte întreaga cantitate recomandată.
S-au semnalat probleme şi în planificarea transportului pacienţilor cu boli transmisibile (alte curse decât cele de urgenţă), inspectorii care au efectuat controlul indicând, din punctul de vedere al respectării condiţiilor igienico-sanitare, şi o serie de măsuri care trebuie adoptate.

„Spre deosebire de alte judeţe, parcul auto este foarte bine dotat, doar că la partea de întreţinere mai sunt multe de îndreptat. Nu am semnalat, în schimb, probleme grave de încadrare cu personalul, probleme legate de salarizare sau alte asemenea aspecte referitoare la politica de personal. Încă nu am analizat raportul pe probleme de achiziţii publice, pentru că marţi, când a trebuit să plec la o întâlnire care a ocupat tot restul săptămânii, nu era disponibil. Punem cap la cap toate informaţiile, analizăm concluziile din fiecare raport întocmit de membrii comisiei şi transmitem ministerului“, a declarat dr. Madan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS