17.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAgrostar cere demiterea lui Vosganian

Agrostar cere demiterea lui Vosganian

Agrostar a cerut premierului Călin Popescu Tăriceanu demiterea ministrului de finanţe, Varujan Vosganian, pentru sabotarea agriculturii româneşti, a declarat preşedintele federaţiei, Ştefan Niculae. „Dacă premierul nu îl va demite pe Vosganian într-o săptămâna, vom picheta toate sediile PNL din ţară pentru ca ministrul finanţelor să fie demis înainte de terminarea mandatului“, a adăugat Niculae.

Printre motivele pentru care Agrostar cere demiterea ministrului finanţelor se numără menţinerea TVA-ului la 19% şi acordarea subvenţiilor în agricultură unor grupuri de interes. Nicolae spune că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se află pe ultimul loc în clasamentul acordării banilor de la bugetul de stat.

Plafonul acordat de Ministerul Finanţelor pentru luna octombrie 2008, în raport cu media lunară, este de 350 de milioane de lei, reprezentând numai 43,5% din necesar. Din aceste plafoane aprobate de MEF, planificate pentru Ministerul Agriculturii, rezultă că la sfârşitul anului va fi un deficit de 1.359,2 milioane de lei. Suma reprezintă aproximativ 78,81% din prevederile anuale aprobate.

Potrivit lui Niculae, circa 270.000 de fermeri nu vor primi plăţile naţionale directe complementare în sectorul zootehnic pentru 2008. Totodată, 435.000 de fermieri nu vor beneficia de ajutorul pentru înfiinţarea culturilor agricole de toamnă, în cuantum de 200 de lei pe hectar. În acelaşi timp, 1.240.000 de fermieri nu vor beneficia de plăţile naţionale complementare în sectorul vegetal, aferente anului 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS