15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBurse pentru copiii de la sat

Burse pentru copiii de la sat

Copiii din satele vâlcene care învaţă foarte bine, dar care provin din familii cu venituri modeste vor putea să înveţe la o şcoală foarte bună din oraş. Este o ofertă a guvernului pentru elevii de clasa a V-a, de la sate.
Deocamdată, acest proiect intitulat „Bursa şcolară“ pare să fie sortit eşecului, din cauză că părinţii nu sunt de acord să îşi lase copiii la internat. Potrivit legii, 25 de copii vâlceni s-ar putea bucura de acest program, fiind incluşi în clasele celor mai bune unităţi de învăţământ din judeţ.
„Suntem în faza de selecţie a copiilor. Va urma o evaluare făcută de specialişti din cadrul Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică. Elevii incluşi în acest program vor fi şcolarizaţi în unităţile de învăţământ de prestigiu din judeţ“, a precizat Paul Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.
Pentru a beneficia de această bursă, elevii trebuie să îndeplinească simultan mai multe condiţii: să fie absolvenţi ai clasei a IV-a, să provină din familii al cărui venit pe membru este sub o treime din salariul de baza minim brut pe ţară garantat în plată şi să aibă rezultate foarte bune la învăţătură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS