15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a aruncat în fântână

S-a aruncat în fântână

O femeie bolnavă psihic din comuna Fălcoiu – judeţul Olt şi-a pus capăt zilelor aruncându-se în fântâna din curtea locuinţei sale. Vecinii spun că femeia s-a sinucis pentru că a rămas fără indemnizaţia pentru handicap.

Tragedia s-a petrecut vineri dimineaţă. Elena Bucă, de 51 de ani, i-a spus soţului său că se duce în grădină. A mers la fântână, a ridicat capacul şi s-a aruncat în ea. Bărbatul a auzit zgomot şi a fugit repede afară, dar n-a mai putut-o salva. Disperat, omul a alertat vecinii şi a anunţat poliţia. Un localnic, subofiţer la pompieri, l-a ajutat pe bărbat să scoată din fântână trupul neînsufleţit al soţiei. Medicul de pe ambulanţă sosit la faţa locului a încercat să o resusciteze pe femeie, dar nu a putut decât să constate decesul.
Cazul a fost preluat de Poliţia Caracal pentru cercetări. „Femeia a spus că se aruncă în fântână, că se spânzură. Era o persoană cunoscută cu afecţiuni psihice“, a declarat subinspectorul Marian Ghimişi, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Caracal. Ion Bucă a spus că soţia sa a încercat de mai multe ori să se omoare. Elena Bucă suferea de afecţiuni psihice.

„Nu a adus documentele“

Unchiul Elenei a povestit că femeia era supărată că a rămas fără indemnizaţia de la stat pentru persoane cu handicap: „Îi tăiase pensia de handicapată. Luna trecută n-a mai luat banii. A spus că se spânzură“.
Luminiţa Tudora, şefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, a spus că este posibil ca femeia să nu fi prezentat actele necesare comisiei de expertiză, motiv pentru care nu a mai primit indemnizaţia.
„Orice persoană care suferă de dizabilităţi trebuie să prezinte periodic actele doveditoare comisiei de expertiză. Unii duc actele la şase luni, alţii, la un an, în funcţie de gradul de handicap“, a declarat Luminiţa Tudora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU