17.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAmenzi pentru nerespectarea Codului Muncii

Amenzi pentru nerespectarea Codului Muncii

OLT. 30 de societăţi comerciale din Olt au fost sancţionate zilele trecute pentru nerespectarea prevederilor Codului Muncii. Au fost constatate 203 deficienţe, iar valoarea amenzilor aplicate a fost de 29.000 de lei. În cele mai multe cazuri, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) s-au lovit de refuzul angajatorilor de a le pune la dispoziţie documentele solicitate pentru verificări.

„Cele mai mari amenzi, în sumă de 15.000 de lei, au fost aplicate administratorului unui bar din comuna Baldovineşti. La Ivan Ana Marina SNC, patru persoane lucrau fără forme legale, motiv pentru care angajatorul a fost amendat.

Altă amendă a fost aplicată aceleiaşi societăţi pentru refuzul de a pune la dispoziţia inspectorilor documentele solicitate“, a spus Eugen Mitu, inspectorul-şef al ITM.

Şi la SC Lucrări Speciale în Construcţii Slatina, reprezentanţii ITM au depistat două cazuri de muncă la negru, iar la SC Colad Intercons SRL Slatina şi SC La Bimbo SRL Balş, câte unul.

O amendă de 5.000 de lei va plăti şi SC Damicev SRL Slatina, pentru că nu a pus la dispoziţia inspectorilor documentele solicitate pentru a fi verificate.

Alte 32 de unităţi din cele 65 controlate de reprezentanţii ITM în perioada 12-24 mai s-au ales cu avertismente pentru că nu au respectat unele prevederi din Codul Muncii. Majoritatea avertismentelor au fost aplicate pentru necompletarea în mod corespunzător a Registrului de Evidenţă a Slalariaţilor în format electronic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU