18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalElevă scoasă de sub urmărire penală

Elevă scoasă de sub urmărire penală

OLT. Anca Ştefania Ionescu, din Caracal, prinsă în decembrie 2007 în timp ce oferea spre vânzare, împreună cu prietenul ei, cantitatea de 300 de grame de substanţe stupefiante în barul „Caneta“, a fost scoasă de sub urmărire penală.

Tânăra era cercetată pentru complicitate la trafic de droguri, iar ancheta judecătorească a relevat faptul că eleva Colegiului Naţional „Ioniţă Asan“ nu a fost implicată, alături de Valeriu Răducu Ţeculeanu, de 17 ani, în achiziţionarea şi vânzarea de stupefiante.

Elevul în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Matei Basarab“ din Caracal este cercetat de Tribunalul Ot în stare de libertate. Ieri a avut loc a doua înfăţişare, însă, ca şi la primul termen, procesul a fost amânat întrucât avocata angajată de părinţii minorului a cerut timp pentru a se pregăti. „Procesul a fost amânat până pe 24 martie pe motiv că avocata minorului, care a fost angajată chiar astăzi (ieri – n.r.), nu a avut timp să pregătească apărarea. Inculpatul a fost trimis în judecată pentru trafic ilicit şi introducere în ţară de droguri de risc şi mare risc. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă închisoarea. Întrucât este minor, pedeapsa se va reduce la jumătate“, a spus judecătorul Gheorghe Biolan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt.

În actul de sesizare penală depus la instanţă de procurorii DIICOT se arată că Valeriu Răducu Ţeculeanu a procurat pe căi ilicite plante de canabis, pe care le-a oferit spre vânzare şi chiar a înmânat altor persoane plicuri conţinând astfel de substanţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS