22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCirculaţie bulversată de un transport agabaritic

Circulaţie bulversată de un transport agabaritic

VÂLCEA. Circulaţia a fost întreruptă ieri pe DN 7 pe porţiuni pentru ca două utilaje agabaritice, de 50 de tone, să traverseze judeţul Vâlcea. Acestea au fost aşteptate la graniţa cu judeţul Argeş şi au fost escortate de mai multe echipaje de la Serviciul Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea.

„Din cauză că utilajele au o lăţime de zece metri, circulaţia pe DN 7 a fost îngreunată şi în unele zone chiar blocată. Acestea s-au deplasat în judeţul Vâlcea până la Blidari, au făcut o oprire de câteva ore, pentru ca traficul să se mai reducă. Spre seară, cele două utilaje au traversat judeţul Vâlcea pe la Horezu, pentru a ajunge la Târgu Jiu“, a precizat subinspectorul Diana Smărăndoiu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

Cele două utilaje agabaritice transportau două roţi comandate special pentru excavatoarele care lucrează în minele Rovinari şi Motru din Târgu Jiu. Ele au fost comandate la Ploieşti în urmă cu şase luni, însă transportul nu s-a putut face din cauza lucrărilor de pe mai multe drumuri europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS